söndag 14 mars 2021

Sportlovet

 Sportlovet är till ända och barnen gick suckandes i säng i kväll då en skolvecka väntar på dem om hörnet. Detta sportlov har vi valt att jobba som vanligt, men att ändå tänkta på att umgås lite extra och få till lite små plus i tillvaron. Min energi är fortfarande guppandes i bottenskiktet så jag orkade inte med några stora utflykter och vilda äventyr, men försökte några dagar innan sportlovet sitta och klura i hop några små göromål att göra tillsammans med barnen. En sak som jag gillar är gott mellanmål, så det blev en sak jag tog fasta vid och fixade något "lite extra" varje dag. 

Storebror, som ofta bakar kladdkaka, har länge velat att vi någon gång ska göra en kladdkakesmet och äta den direkt ur bunken. Så DET blev en av våra sportlovs mellanmål. Liiiite sött och sliskigt, men gott. 

UNO, det perfekta mellis spelet. 


En annan dag grävde jag fram en hel massa bär från frysen och kokade en smarrig bärkräm. 





Minstlillan har länge velat äta våfflor och en dag då pappan och storbarnen var ute på ärenden passade hon och jag på att fixa i ordning en riktig brakvåffelfest. 



Fruktsallad, snickerskakor var två andra godsaker vi lyckades få till. 


Slalom, längdskidor, gräva snögångstunnlar och snömålning. Det sistnämnda tyckte jag var en extra trivsam sysselsättning. Har aldrig provat det förut, så det var en sällsam upptäckt. Skidor utför och längst med är alltid roligt att få göra tillsammans förstås. Byn ordnade en kväll en väldigt uppskattad sak. Några skidslingor var upplysta med marschaller och man fick komma och åka tillsammans både barn och vuxen. Många var vi som kom för att skida i mörkret och roligt hade vi. Minstlillan och jag gjorde tre rundor i slingan kring fotbollsplanerna och hej vilken fart hon for fram i min lilla goding. 



Små konstverk i snön målade med vanlig vattenfärg och varmt vatten. 


Mat och fika ute vid grillplatsen, både uppskattat och inte alls uppskattat. 


Min pappa kom förbi med en fin burk från min mor och mammas goda hembakade bröd inuti. Jag fick också glädjen att få ge en gåva till min svägerska som fyllt förti år. Har lyckats finna några fina assietter som jag hoppades att hon skulle gilla och en stickad tröja i hennes färg turkos. Det är roligt att hitta och leta efter ting som man vill ge till någon när och kär. 





Min svägerska och två av hennes barn kom och gästade oss en dag. Där bakom den "lilla" snömängden finns vår fina lilla grillplats där just där och då handburgare grillas på muurikan. 



På inget sätt har det varit en gnällfri vecka och för de två föräldrarna i huset känns det som en lättnad att den nu är över för denna gång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar