fredag 26 mars 2021

Vårvinter


 Mars månads sista dagar och snart går vi in i April. Jag älskar denna lite konstiga årstid. Konstig är den kanske inte i andra delar av Svea rikes avlånga land där våren helt tar över med körsbärsblommor, snödroppar och ängar alldeles överfyllda av vitsippor. 

Här uppe i norr kanske det möjligtvis tittar fram någon liten vårblomma utmed någon solig, varm södervägg, annars är det fortfarande vinter. Eller rättare sagt vinter och vår på samma gång, vårvinter. Det är helt ljuvligt med denna årstida blandning. Det kan vara så varmt så att det går att ta av sig till kortärmat, men ändå ligger snön (i alla fall delvis) kvar att sitta eller vandra fram uppe på. Västerbotten alltså, världens bästa plats att bo på.

Inomhus fyller jag med små fina, fina vårblommor. Har lyckats att ta död på de som jag sist köpte, nu fick dessa istället ta deras plats. 



De frön som kommit ner i jorden har börjat att gro i dessa små gröna späda skönheter. 


De där första små gröna, det går inte att beskriva den lycka som de skapar. Nu, NU börjar livet igen. 


En trasig kruka får arbeta som hållare till några av alla mina fröpåsar


Dött, fast ändå fyllt av sprudlande liv. 




Försöker mig på att skapa något av en slags djungel i vårt vardagsrum. 




Svärmor kom under helgen och fyllde på med denna vackra clivia och två svärmorstungor. 


En helt annan gåva, men ack så välkommen var denna lilla glasburk, eller rättare sagt innehållet i den, själva burken ska jag ge tillbaka till den som kom med gåvan. 



Vardag i kök i detta vårvinterljus. Älskar det. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar