måndag 8 mars 2021

Vårvinterfint


Skorpor av de bästa slag gjorda från min farmors recept fick jag som gåva av min faster. Sicken lycka. 

Fick i fredags den andra vaccinsprutan mot covid. Fick sådan frossa, huvudvärk, ledvärk och feberkänningar efter det och har varit sjuk hela helgen. Jag är väldigt tacksam över att få denna möjlighet att få ta vaccinet, men känner mig lite ledsen över att "missa" några av mina få lediga dagar med min man. Sov och vilade den mesta av tiden, kunde inte sticka då jag hade sådan ledvärk. Sitta och stryka den delen jag stickat av min mörkgrå tröja mellan fingrarna, det kunde jag i all fall göra. 

Våren känns långt borta, men den härliga vårvintern är här vilket känns som en enorm lättnad. Längtar dock efter vårblommor, men får än så länge nöja mig med dessa små i kruka. 


Och alla andra blommor som finns omkring mig inomhus.



Titta så vackert novemberkaktusen börjat att blomma efter att den de fick sin nya placering i min nyköpta ampel. Älskar denna orangeröda färg på kaktusen. 




Ödesträdet bjuder så ofta på sina vackra blommor. De får liksom ett nytt utseende genom hela sin levnadstid och är så fina hel tiden.


Till och med i sina sista dagar då blomman håller på att skrumpna bort. 


Vårlökar inne tycker jag är fint. De vill dock gärna stå svalt för att blomma länge. 



Solgula c-vitaminer på vackert fat.


Gula vårblommor i ljusblå kaffekanna. 




En liten, liten början på vårfloden. 




Underbart att äntligen kunna ta sig fram i skogen igen utan att behöva pulsa genom tjock lössnö. 


Nu är jag dock så trött så ögonen håller på att falla igen och finner inga fler ord att lägga till i detta inlägg. Hoppas att bilderna kunde förmedla lite mer än de fåtal skrivna orden. 

Ses igen snart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar