måndag 29 juli 2013

Hallon och översvämming



Mmmmmm hallon! Nu börjar de komma så smått så nu är det bara att börja plocka. Vid huset vi bodde i förut fanns det hur många hallonbuskar som helst. Tyvärr är det inte så här vilket jag faktiskt kan sakna. Det är bara he sig ut och försöka leta sig efter något annat bra hallonställe, hemmagjord hallonsylt är ju så himmelskt gott.

Min svåger tyckte, efter att ha varit nere i vår källare, att vi borde ta och skaffa oss en luftavfuktare. Vi har faktiskt funderat i de banorna, har bara "inte fått tummen ur" som det så fint kallas. Någon gång inom den närmsta tiden ska det väl bli av, fukt i ett hus är ju inget man gärna vill ha.
När jag var liten funderade jag ofta kring det här med att folk fick översvämning i eller utanför sitt hus. De tycktes ju så ledsna över det, varför man nu skulle vara det? Tänk själv, skulle en vattenledning gå sönder och hela källaren svämma igen skulle du ju få en perfekt pool i ditt eget hus. Eller så man brukar få se på tv ibland att det svämmat över i en hel stad eller by så att vattnet står ändå upp till fönsterna på husen. Då är det ju bara att öppna fönstret och hoppa ut och bada. Vilken lycka. Jag förstod inte alls det ledsamma i det utan var istället mycket avundsjuk. Att vattnet skulle vara smutsigt och att det kunde förstöra både hus och mark var inget som fanns i min tankevärld.

Som vuxen ser man saker ur ett helt annat perspektiv och blir mer förfärad och ledsen då man ser på tv i fall någon drabbats av en översvämning. Eller tänk så dyrt, eländigt och vilket jobb det skulle vara om ens källare skulle svämma över, huga!
Så mycket mindre komplicerad världen skulle vara om man istället skulle se den ur ett barns perspektiv.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar