tisdag 25 februari 2014

Omplantering


Koftan är en riktig favorit. Den är precis som alla kläder man äger borde vara, både underbart skön och fin.
Tycker om färglada ben. Dessa tajts är dessutom "fodrade" så de går att ha ute trots att det är lite kyligt. (Haha, fodrade är kanske inte riktigt rätt ord, men jag hittade inget annat ord. De är i alla fall varmare än vanliga tajts.)

Nu börjar det vara dax för att planera om sina inomhusväxter. Blommorna inne känner också av att det blir ljusare ute och de börjar att växa och frodas. De behöver då ny jord, då de sugit ut all näring ur den gamla.
Jag började så smått idag. Eller rättare sagt, jag tänkte att jag skulle börja så smått och fortsätta med det jag inte hade lust till en annan dag. Rätt som det var hade jag gjort klart allt så när på fyra blommor. Det brukar alltid kännas kul från början, men jag brukar snabbt ledsna. Idag var det kul hela vägen och jag slutade på grund av att jorden tog slut, inte av att det blev tråkigt. Så tokigt.

Pelargonerna har fått komma fram från sin kalla vrå. Hade totalt glömt bort dem detta år, så jag vet inte hur många av dem som lyckas överleva.
Det är så roligt att se när dessa små blad börjar växa fram. Åh nu börjar det gå mot vår.


4 kommentarer:

  1. Nu såg jag precis vem E fått sin mun från! :-)
    Kanske du skulle kunna komma och plantera om mina blommor också?.. :-p
    E f

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk om man kunde plantera om sina blommor tillsammans, så mycket roligare det skulle bli :-) Men det skulle vara aningens knepigt att få till.

      Radera
  2. Hej Petra! Jag planterade om mina pelargoner för ca 3 veckor sen. Blev glad över dina bilder på omplantering så jag lämnar en kommentar :) Här är våren på gång, tussilago, snödroppar, krokus och blåsippor :D Kram från Rebecka i Skogstorp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh det låter ju så underbart! Längtar själv så enormt efter vår och blommor! KRAM till dig!

      Radera