torsdag 6 februari 2014

Skrubbat kök

Många, främst jag, skulle ha svårt att tro att jag faktiskt en dag skulle tycka om att städa. Det låter konstigt, men jag tycker faktiskt att det är rätt så trivsamt. 
Kan bli galet less på den ständiga städningen som uppkommer på grund av att man har dessa små i huset.
Det känns som att man bara går runt runt och städar och städar, men det ser lixom ändock aldrig städat ut.
Men om jag riktigt känner efter så ja, att få städa sitt eget hem är faktiskt rätt roligt. 
Särskilt de gånger "iiilet" hugger i en.

Det gjorde det idag. 
Usch och fy vad det kan vara snuskigt och smutsigt i ett kök. Köket städas minns en gång om dagen, ändå kan det bli så äckligt. Kylen städade jag för någon dag sedan, den vill jag inte ens tala om.. Idag skrubbades hyllor, skåpluckor, bänkar och golv.

Så många underbara burkar det finns. Detta är en av mina favoriter, den lilla porslinsknoppen är helt makalös fin.
Denna gamla kaffekanna hade min farmor som blomvattenkanna. Det får den fortsätta att vara även i mitt hem, tycker att den är så vacker.

Fick ett tips av en vän för ett bra tag sedan att lägga plastfolie ovanpå överskåpen. Det tipset har jag helt glömt bort, men idag kom det tillbaka till mig. 
Det blir ju ett så äckligt flottdamm i ett kök, särskilt på ytor man lätt glömmer bort att torka. Den är också väldigt svår att torka bort. Man får stå och gno och gno. Nu lägger sig förhoppningsvis dammet och flottet på plasten istället, vilket är lätt att ta bort, slänga och byta ut mot en ny.


 Blommor och frukt sätter lite guldkant på köket. Frukt är både vackert att se på och gott att äta. Åh dessa tulpaner! De ger en sådan vår känsla så man blir alldeles lycklig. Ställer dem svalt varje natt för att försöka öka deras livslängd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar