söndag 16 juli 2017

Fisketur


 Att vandra i väg ut i naturen en sen sommarkväll är en fröjd. Jag ville ut och fota och tvingade mer eller mindre med mig min man ut till en tjärn för att han skulle få fiska.
Jag vet ett han tycker hemskt mycket om att fiska, men får sig inte riktigt självmant iväg. Eller förstår väl kanske förrän när han väl är där hur trevligt det faktiskt är.

Barnen sov i sina sängar och deras farmor och farfar fanns i deras närhet. Jag och Robin sprutade myggmedel över hela kroppen och vandrade ut och i väg med hunden Felix skuttandes bredvid.



Jag tror nästan inte att det finns något vackrare än en tjärn mitt ute i skogen.



Solen sken och det gjorde att naturen nästan såg höstlig ut.



Felix tyckte att det var hemskt trevligt att få skutta omkring.



Abborre, vilken otroligt vacker fisk.


Det fanns en hel del hjortron kring tjärn.  Efter att jag vandrat runt och njutit av allt det vackra och Robin fiskat en god stund vandrade vi stigen hem igen.


Två abborrar fick följa med hem.



Robin fick filea fiskarna och var en riktig fena på det. Själv kan jag det inte över huvud taget, men nu fick jag i alla fall se hur man gör det var spännande. 



Fileade och klara. Saltade sedan fisken och satte in den i kylen för att tillagas nästa dag. 






På morgonen stekte min svärmor fisken och jag och mina svärföräldrar åt typ världens godaste frukost. Ja det är faktiskt så galet att Robin tycker väldigt mycket om att fiska, men tycker på inget sätt om att äta upp den.


 Ja ni ser ju, så galet gott! Jag hoppas att det blir fler tillfällen till fiskelycka i sommar, för detta är bland det godaste jag vet.


1 kommentar:

  1. Åh vilka fina koppar! Måste vara något av det snyggaste på länge!

    SvaraRadera