tisdag 25 juli 2017

Utflykt med sockerkaka


Jag bad stora lillasyster om att baka en sockerkaka till dagens utflykt. Det ville hon gärna och minstlillan med. Så här står de, två små sockerbagare och vispar sina smetar. Så sockersöta.


Varsin kakform fick de, en stor och en liten.



De blev ju bara hur fina som helst. Minstlillan var supermega stolt. Det var hennes första egengjorda sockerkaka, stora lillasyster älskar sockerkaka och har bakat en massa förut så för henne var det inte så speciellt, men det var ändå spännande att få se hur fin den blev då man lyfter av formen.


Till lunch lagade Robin gröna supergoda plättar. Det blev en riktig hitt och sedan packade vi ihop picknickkorgen och begav oss iväg till Hamptjärn. (Taack fina Rebecka för att du utan att vi ens frågat om det ville ta några timmar brandjour åt Robin så vi kunde åka!!)  


I Hampen finns det huur mycket grodor som helst. Barnen sysselsatte sig länge med att fånga små grodor. Förutom stora lillayster som tyckte de var fruktansvärt äckliga. Kan inte alls förstå vad hon menar, de är ju så vansinnigt gulliga. 



Jag tog sommarens första dopp. Helt galet att det inte blivit förrän nu, men jag har blivit så tjåpig och vill ha varmt vatten för att bada. Jag som alltid älskat att bada hur kallt än vattnet är. Nu mer är det mer den sköna känslan i kroppen som infinner sig efter doppet som jag älskar. Om inte vattnet är varmt förstås, då kan jag bada hur länge som helst.
Vi åt av den medhavda sockerkakan. Helt plötsligt hade vi hela platsen för oss själva och jag passade på att ta mig ännu ett dopp, denna gång helt naken, finns inget bättre.





Så vackra näckrosor som växte i vattnet. Jag har för mig att näckrosor är fridlysta, men jag vet inte säkert. Till mitt försvar kan jag säga att det var ingen i vår familj som plockat dessa rosor utan några flickor som befann sig på stranden samtidigt som oss och som sedan glömde kvar dem.


Dax att packa ihop igen och bege sig hemåt med en upplevelse rikare att lägga i minnet bland andra vackra fina sommardagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar