onsdag 3 oktober 2018

Rött och blått i kök, vitt utomhus


Vi vaknade upp till en vit värld i morse. Det är alltid en märklig känsla det där med den första snön. Det är som att man känner på sig att det snöat redan när man vaknat och inte ens hunnit titta ut genom fönstret. Men nu har den redan smält bort, precis som den första snön alltid (oftast) gör. Ännu är det bara tredje oktober och jag är inte riktigt redo än för snö och vinter. Vill gärna få njuta av många sköna höstiga dagar före den vita tiden.


Hittade ett alldeles perfekt bord och en stol till en vrå i köket. Där stod förut en brun teakbyrå, en väldigt fin sådan tycker jag, men den har sett väldigt malplacerad ut där. Den har fått en ny plats i hemmet och dessa röda har fått ta denna plats. Just rött är en färg som tittar fram över allt i mitt hem, men mest i köket. Där har jag försökt hålla mig till att inreda med röda och blå detaljer.


I vårt skafferi har jag klätt väggarena i denna röda lite smågalna tapet. Ville skapa en wowkänsla då man öppnade skafferidörrarna och det tycker jag att man får med denna tapet.
Hösten är en tid att bunkra upp inför vintern. Vårt skafferi kan vi hålla rätt kall om höst, vinter och vår så där kan vi förvara rotsaker. Dock ska rotsaker gärna förvaras mörkt och detta skafferi öppnas och lampan tänds rätt ofta. Har planer på att ordna bra förvaring till rotsaker i vår källartrapp, men när nu det blir en verklighet, det får vi se.




I somras lyckades jag hitta detta vita fina Höganäs krus, en perfekt kompis till den bruna där bakom. Den har en perfekt höjd till att ha slevar och vispar i. Tycker att den är så fin med sitt fina blå plommon.


Några till av sommarens loppisfynd till köket.


Denna blå emaljerade bricka hittade jag också på en loppis samt det fina tvålfatet. Brickans blåa färg är den samma som till den blå brödburken som vi har i vårt kök och de passar väldigt bra tillsammans. Tvålfatet jag förut ägde gick i krasch efter att ha kommit i kontakt med små händer. Kanske ingen lyckad grej att ha i porslin. Denna kommer att tåla mer ruff behandling.


Och nu till sist, några bilder från i förmiddags.





Jag och minstlillan tillverkade två minisnögubbar. Så söta. Det lär nog vara de första i en rad av snögubbar som vi kommer att göra under denna vinter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar