söndag 28 oktober 2018

Snöig värld


Oktober är ännu inte slut och välden kring vårt hus ser ut som den brukar göra i december. Allt är otroligt vackert vitt. Men det kom så tvärt så det går nästan inte att fatta. När det snöade som värst gick det knappt att se någonting ute. Vinter redan känns ju lite si så där.



Älskar snöklädda träd.



Barnen blev såklart väldigt glada över all snö och har lekt, lekt och lekt i snön. Sicken tur att storebrors nya overall hade hunnit komma så han hade något att klä sig i. Tjejernas har tyvärr inte hunnit komma än så de fick nöja klara sig med gamla och utslitna. Den lila är både tejpad och lagad efter storebrors alla äventyr.
Det här med ytterkläder till barnen är en ständig jakt. Mycket har jag kunnat köpa begagnat eller fått låna av äldre kusiner, men tillslut går inte det. Har i år kollat runt å olika forum här på internet för att undersöka vad andra föräldrar tyckt om de overaller de köpt till sina barn, vilket märke som de tyckt varit bäst. Blundade för priset och köpte den overall som flest pratade gott om. Jag hoppas på att kunna spara på det i längden och att den ska hålla bättre så syrrorna även kan använd den. Men, det går ju inte att veta. Vill ju att mina barn ska hålla sig varma och kunna röra sig lätt och smidigt så att det ska vara roligt att vara ute och leka.


Inomhus har tändaljustiden börjat. Det är så mysigt att tända ljus och jag gör det så ofta jag kan.


Fina kaffefat som inte har någon tillhörande kopp passar bra som ljusfat.


Att allt är så vitt och vackert ute är så svårt att fatta. Men jag anar att det snart kommer att regna bort alltihopa. Det är ju som sagt oerhört vackert med vinter, men särskilt praktiskt kan jag väl inte riktigt tycka att det är. Det måste skottas, värmen på elementen måste höjas, en hel massa kläder måste påklädas vid varje litet besök ut, bilen måste värmas och sopas och... Ja det blir en hel del massa jobb med all denna snö. En hel massa jobb, men en hel massa roligt kan man ha med den också förstås. Snöbollskrig, bygga snögubbar, åka skidor, glida fram i väldig fart på sparken, åka pulka osv.


Ja tänka sig. Älskar att bo i denna del av världen som har alla dessa årstider.



Om vintern skulle det i och för sig vara väldigt skönt att få vara katt. Att mest bara ligga inne på en fäll, slicka sin päls, bli kliad bakom örat, men mest bara sova.


Pausade en stund i mitt stickande på islandströjan och stickade ett par halvvantar istället. Men nu har jag tagit upp projektet igen. Ser verkligen fram emot att få klä mig i denna röda skönhet. 


Den skulle passa rysligt bra till jul. Hoppas att vi får en jul med en hel massa snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar