lördag 18 februari 2012

2 stora händelser

Vi har haft en riktigt mysig helg med massor av film. Elias har nämligen legat i 40 graders feber och inte orkat så mycket. Det har varit riktigt mysigt faktiskt. Han sitter vanligtvis inte så mycket still, men nu har han kunnat sitta stilla bredvid eller i ens knä en hel film och det har varit så mysigt.
Det har dock kommit surt efter, nu när febern har släppt, men orken har inte riktigt kommit åter kommer istället gnället som ett brev på posten. Nu gäller det att stå på sig att han inte får ha nappen hela tiden (vilket han har fått ha väldigt mycket under febertiden) och inte se på film och dricka saft stup i ett. Jag vet det låter oansvarigt att ge sin 2 åring saft, men är killen sjuk och det är det enda i dryckesform man får i honom så struntar jag i om det är dåligt för tänderna.

"Jag ska bli skidskytt!", sa Elias här om dagen. Han springer ofta omkring här hemma och låtsas att han åker skidor, slänger sig ned på golvet, drar geväret från ryggen och låtsas skjuta, reser sig och åker iväg igen.
Han äger ett par skidor, som min bror Andreas fick en gång när han var liten. Tänkte att det skulle vara kul att få prova dem på honom. Han tyckte det var jätte roligt. Det blev dock inte som han hade tänkt. När jag satt fast skorna på skidorna ställde han sig och började vifta med armarna och stavarna, som han sett de på tv göra. Men han tog sig lixom ingenstans. Vilken besvikelse. Han jobbade tappert och tog sig säkert fram en meter, men sedan blev han less.

Det har hänt två stora händelser i vår lilla familj. Lilla E har börjat att sitta med oss i sin barnstol och stora E har ritat sin första huvudfoting.

Här sitter Emylinda och pratar och skrattar med sin fina storebror. Det är så härligt att få se samspelet mellan dem. Lilla E ser så mycket upp till storebror.

Elias finmotorik är inte den bästa, han vill som sagt mestadels springa omkring och busa. Han kan ibland någon minut sitta ner en stund och rita. I helgen hände något stort, han ritade sina 1.a huvudfotingar! Det kanske är svårt för ett ovant öga att se vart alla fyra huvudfotingar är, men de är där, Elias, Pappa, Emylinda och Mamma på rad :D

Jag tycker att det är så häftigt att barn uppfattar att hela sin kropp utgår från huvudet.

Dax för en sen lunch. Hade!

2 kommentarer:

  1. Å va stor hon har blivit, måste ju faktiskt snart ta mig tid och komma och hälsa på er.
    Söt Elias han kommer säkert att bli duktig på skidor, jag menar man måste ju börja nånstans och en meter är ju bra för att vara första gången :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja man hinner nästan inte med själv, trots att man träffar henne varje dag. Hon är redan 63.5 lång och väger 6 kilo, hjälp vad tiden går!
    Haha, ja man måste börja någon stans annars kommer man ingen vart här i världen.
    Kramen

    SvaraRadera