måndag 27 april 2020

Hopp i vårtider


Nu är tiden då dessa älskade små blå breder ut sig över en farbror vår bys gräsmatta. Brukar slänga små blickar mot hans gård och längta efter denna tid. Kan heller aldrig låta bli att, när de blommar, knipa ett par stycken från dem som växer i häcken utmed gården.


Så vackert!


Dessa små vita växer också här och där i dikesgrenen. Titta bara på dem! Så fantastiskt fina. Andra vita små skönheter, snödroppar, blommar nu i min grannes rabatt. Snödroppar måste jag plantera själv i min planerade lilla vårrabatt. Där ska jag sätta krokus, snödroppar, tulpaner, kungsängsliljor som ska få blomma under våren och en klätterros längst in som på sommaren får ta över hela härligheten. 


Visst känns det som tokigt att när vårens känns som mest påtaglig då kommer plötsligt den där kalla luften och ett kallt snöfall på det. Alltid lika snopet, trots att händer på nästan samma vis varje år.







Men det smälta snabbt bort och tog med sig lite fulbrun snö på traven. Här i Skogshägna längtar ungarna så oerhört efter att få ta fram sina cyklar. Tyvärr är det inte till sin fördel att då bo vid en grusväg i skogen. Isen och snön måste först helt smälta och sedan det mesta av den geggiga vägen torka upp. Rackarns tråkigt att behöva längta och vänta. Sparkcyklarna har de i alla fall fått ta fram.


Vilka maffiga pölar det bildas av allt smältvatten från snön. Nästan som att vi fått en liten sjö.


Titta!! Här under det torra gräset spirar och gror hoppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar