söndag 14 juni 2020

Sommargott


Något som för mig är en riktig sommarsmak, det är rabarberkräm. Så mycket galet gott!



Rabarberkräm och kall mjölk. Mums!


Det finns så mycket somrigt och fint just nu. Det lilla körsbärsträdet som vi fick som gåva då Sigrid föddes står i full blom och luktar så gott.



Blomsterbuketter vill jag plocka minst tre om dagen. Det är typ det enda som är fint inne just nu. Allt annat är i ett totalt kaos då jag haft så fullt upp med allt utefix och odlingsfix så jag inte haft någon enda liten gnutta kvar av energi till städning inomhus. Vila på dagarna går inte alls. Det kryper i kroppen av allt jag VILL göra. Inte en sekund vill jag lämna hemmet och gården, nej här hemma vill jag vara alla lediga sekunder.



Många fina blombuketter hoppas jag på att få plocka av årets egenodlande luktärtor. De har stått och vildsint morrat åt mig från sitt hörn av trädgården där de stått sedan april och växt på sig. Nu var de så redo att lämna sina planteringskrukor att rötterna nästan sprängde botten. Omplanteras, det var vad de ville och nu äntligen har jag fått det gjort.


En klätterställning av sälg har jag tillverkat åt dem.


Broccolin, som jag faktiskt tror att jag kommer att  lyckas med i år, har fått komma ner i jorden.


Mina minismå frösådda lökar, även de numera i jord. Om de hinner växa klart till hösten vete rackarn, men jag får väl se.


Zucchinin har fått sig en plats i odlingslådorna och några av mina kålplantor. Nu är det bara den stora köksträdgården som jag måste kämpa klart med. Det har dock varit alldeles för varmt för att det ska kunna gå att gräva och på kvällen påtok för myggigt. Men snart har jag inga val, den måste grävas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar