söndag 24 januari 2021

Vinterprydnad

 Tjo hej vilket vitt och vackert himmelrike vi har hamnat i. Tack och lov har det idag inte snöat någonting, en dag att pusta ut i snöskottarligan. 

Jag kände suget efter att få fota lite vit natur. För att göra det behövde jag komma åt snöskorna som vi innan stormen skulle anlända stoppat in i ett av våra förråd. Sicken pärs det var att ta sig till detta förråd. Gången vi gång på gång grävt fram hade på nytt drevat igen och jag hade snö upp till midjan. Men det gick tillslut och ut "på tur" kom jag. Dock blev det pulsande även med snöskorna, bara en decimeter, men det räckte för att det skulle bli riktigt svettigt och jag orkade mig inte alls så långt som jag hade tänkt.   


Det blev en rätt så kul kontrast med det gula i alla det vita. 

Det är så vackert då vart ett av träden är iklädd i detta vita. 

Där mellan snöiga granar tittar vårt röda hus fram.


Åker och skog i spegling i det vackra gamla fönstret på ladugården.

Det är allt något speciellt med röda hus i vit natur.



Svårt att fota så att det riktigt går att se skillnaden i pulsandet med snöskor och utan. 

Inne är nu julen helt väck. Det tog sin lilla tid, men nu är det gjort. Lådorna står på kallvindan och väntar troget på att få bäras fram igen nästa jul. Nu får jag äntligen tid att "vinterpynta". Saknaden efter gardiner blir nu ännu mer påtaglig. Det blir lite för kalt och naket utan. Får försöka att väga upp med fårskinn och filtar. 

Där kom den, årets första tulpanbukett. Äntligen lite "knirp" i tillvaron. 



Har letat och letat efter en ampel till vardagsrummet. Ja, tillslut blev denna lilla bruna min för en tjuga. Kanske inte världsvacker, men ändå fin på något vis. 

Mer färgklickar finns det i vitrinskåpet. Å jag är helt galen i fint porslin. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar