lördag 2 januari 2021

Vintervärld i det nya året


Det nya årets första dagar har visat på fantastiska vinterdagar. Så här hoppas jag att vintern får fortsätta att vara. Kall inte för kall, men kall, snöklädda träd och strålande sol. Hemma har vi plockat fram skidor, snöskor och hoppas på många turer ut i vinternaturen. I fjol fick våra tjejer riktigt smak på skidåkning och det blev många turer ute på gården och i solen nere på åkern. Nu är vi bara på jakt efter nya pjäxor till storasyster och storebror. Skidor och stavar kom min farbror och kusin förbi med en gedigen hög av. Huur toppen som helst. 


Tog en sväng ut med bilen för att fota lite. 


Gården på bilden ovan var mitt slutmål. Här finns så mycket vackert att fota.






I min nyårsstass vandrade jag kring i pudrig snö på denna gård och förundrades av allt det vackra. Kappan av fuskpäls åkte av vid fotograferandet.  







Jag vet inte riktigt vad jag ska känna inför detta nya år. Känner mig såklart hoppfull och glad kring att nu kanske få ett år med möjlighet till att få umgås med nära och kära. Att få röra sig fritt och tack vare vaccin inte vara rätt för covid-19 som satte stopp för det mesta under året som var. 
Längtar efter att på nytt få köpa hem fröer att sätta i jord, planera och drömma kring sommarens blommor och grödor. Jag har under hösten arbetat med att gräva och fixa ett större grönsaksland och det ser jag verkligen fram emot att få bruka. 
Det sista året med förisbarn är det också för mig och Robin. Efter sommaren börjar vår minstlilla förskoleklass och alla våra barn finns då i skolvärlden. Sicken konstig känsla. 

Mycket finns att vänta och förvänta av vårt givna år. Dock är det med en tvekande känsla jag kliver in i året. Jag vet inte om jag vill att det ska komma. En av mina närmaste har fått en dom på att bara ha några månader kvar att leva. 

Så svårt att ens tänka mig en värld utan henne. Jag vill inte det. 



Konstiga bilder som avslutar detta inlägg kanske. Det blev ett rätt vackert mönster med snön på järnbron. Snö och frost skapar enormt vackra saker med det som det omger. 

Så med ett lite tveksamhet vandrar jag nu in i detta nya år mot det jag ej vet komma skall. Med min hand i ett hårt grepp i min älskade mans hand tar jag ett djupt stort andetag och kliver ut..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar