måndag 1 februari 2021

Ostimulans i vintertid

 

Mössan på växternas klätterspaljé bara blir högre och högre. Ute är det helt makalöst vackert och det känns skönt att veta att nu ligger ljusets tider framför. 




Jag vill bunkra med vackra fina ulliga garner att kunna välja mellan då något nytt projekt är på gång. Tycker också om att ha garn hemma som är bestämda åt speciella mål. När jag ska sticka något "större" vill jag ha god tid på mig att få klämma på garnen, drömma om det som det ska bindas samman, skapas och växa fram mellan mina fingrar.


I denna låda finns garnen till en tröja jag börjat på att sticka till Robin. Tyvärr gick rundstickan på något konstigt sätt av då jag hunnit sticka en bit på tröjan, så nu hamnade tröjan på paus i väntan på att jag ska få ork att fixa en ny i rätt storlek eller laga den som gick sönder. Hur man nu gör det? 


Dessa fina garnnystan köpte jag på en loppis. Fåren som ullen suttit på har vandrat runt utanför Skellefteå. Har velat länge i beslutet vad jag ska sticka av dessa fina. Bestämde mig tillslut för att sticka en tröja ur Järbo`s mönsterhäfte "Svensk ull". "Vardag" heter tröjan och är en modell som passar till kjol, byxor och klänning. En tröja att "bo i" helt enkelt. Använder mig då av det mörkt gråa garnet. 


Först måste jag fram med nystpinnen som Robin täljt åt mig för att göra ett nystan av garnhärvan. 



Tröjan börjar med att man ska sticka en liggande fläta. Det kanske inte syns så bra på bilden, men det blev en riktigt fin flätkant. 


Det är ett väldigt trevligt garn att sticka i och rätt så fort går det då garnen är så pass tjockt. Varmt kaffe och sköna vackra ulltrådar gör vintern mer lycklig för mig.  





Våra två katter är INTE förtjusta i denna vintertid. De börjar kännas rätt så understimulerade, de klöser och klättrar på allt möjligt som finns i vårt hem. Ingen fröjd för våra stackars möbler... Började i dag att leta efter ett lämpligt klösträd att ställa inne i storebrors rum som de kan få klösa loss på. 

HJÄLP! Det var mig igen lätt förundersökning jag gav mig in i. Vill ha ett rätt så högt, stabilt och med avsatser där rätt så stora katter kan ligga och filura på. Inte fanns det bara en handfull olika modeller att välja mellan inte. Nej typ huur många som helst, gratis är de inte heller kan jag säga utan kostar hur många hundralappar som helst. Allt från en halvtusing till tre tusingar. Hur ska man veta hur ett klösträd ska vara för att passa dessa kluriga, egensinniga varelser? Kan de nöja sig med plywoodskivor, eller ska de vara äkta trä för att det ska ligga dem i smaken. Vill de ha ett klösträd med eller utan hängmatta? Med eller utan ditsatta kattleksaker? Rör att krypa igenom, eller en liten grotta att krypa in i? OCH skulle de ens att använda det dyra åbäket? Eller skulle de med en fnysning vandra förbi, med nosen i vädret, istället med målet i sikte att sätta klorna i min gula fåtölj som de annars alltid gjort. Vad ska man med en sådan "trädliknande" stolpe till då det redan finns prima möbler till förfogande? Ja, vad ska man annars ha möblerna till?!? 

Ojojoj, om det ändå kunde bli vår snart så de istället kan få utlopp för sina klösbegär på naturens egna naturliga "klösträd"..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar