torsdag 29 augusti 2013

Lite blått och lite rött




Lycklig kan man bli av ett par skor.
Årets sista jordgubbs skörd?



En av Robins tjejkompisar kommenterade en dag min klädstil. Det var på den där tiden då jag och Robin inte var ett par, men umgicks ofta och pratade med varandra i telefon stup i ett. Det hon sa var något i stil med; "Petra har väldigt fina byxor på sig, fin kjol och fin tröja, men det passar ju inte ihop."
Det kan man säga är en rätt så bra beskrivning av just min klädstil. Jag har mycket fint i min garderob, men lixom inget som passar ihop med varandra. Det där med en bas som man sedan kan gå ut i från har aldrig funnits hos mig. Nej här har det varit prickigt till randigt, orange med grönt, blommigt och rutigt. Har tyckt att så mycket är fint så jag har velat ha allt på samma gång. Att köpa för att matcha har inte varit min grej helt enkelt.
Har nu hittat ett klädmärke som jag förälskat mig i. Dyrt, ja mycket. Fint, enormt fint! Gudrun Sjöden heter det. De gör ekologiska kläder och mixar allt i en salig blandning. De lyckas på något härligt sätt matcha randigt, prickigt, vågigt, enfärgat osv utan att det ser konstigt ut.
Koftan jag har på bilderna är från Gudrun Sjöden och den har jag köpt på tradera. Med andra ord ekologisk och second hand, inte illa. Den är väldigt skön, dessutom vändbar.
Jag har fick presentkort på just detta märke i födelsedagspresent, men jag har ännu inte riktigt kunnat bestämma mig vad jag ska köpa för det. Hittar något nytt varje dag..




5 kommentarer:

  1. Äsch, inte behöver kläderna matcha. Min garderob består av Gudrun Sjödén-kläder och ganska mycket kläder från Indiska. Inget matchar. Har dessutom inget begrepp om vad jag passar i för färger, utan köper bara kläder i någon (oftast) pigg färg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att det finns fler som jag :D Du klär mycket i färg!

      Radera
  2. Underbart kofta och fina bilder (som vanligt ;) :)!!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker du har en härlig och personlig stil!
    Och dessutom.. allt klär en skönhet. :)
    E f

    SvaraRadera