torsdag 1 augusti 2013

Sensommar..

Lyckan i att få ett kort på posten :D
Hmm..också ett sätt att rensa bär på :P
Blåbärspaj, nästan det godaste av alla pajer.

Vet inte hur jag ska beskriva känslan jag fick i kroppen då jag steg ut ur dörren från vårt hus i morse. En visshet uppenbarade sig lixom i hela mig att nu har något förändrats ute. Det kändes varmt, samtidigt som att luften kändes lite svalare och mer fuktig. Nu är det inte längre sommar utan sensommar...
Det tar mig mycket emot att säga, men det går inte att ta miste på. Rötmånaden, som brukar infinna sig kring fruntimmersveckan har anlänt vilket märks på tvätten som förut torkade på ett nafs, men nu är halvfuktigt långt in på eftermiddagen.
Jag tycker det är en skön tid på sitt sätt, men den är också väldigt sorglig, sommaren går nu mot sitt slut. Nej nu ska vi inte deppa ihop här, det finns fortfarande mycket kvar av sommaren trots att det är sensommar. Augusti brukar vara en underbar månad, jag ska njuta av varje dag.

Dock har detta inte varit en underbar dag på något sätt, trots att det varit soligt och varmt. Jag har känt mig nere och trött och barnen blir inte heller på något vidare bra humör då de hela tiden får snäsiga svar av sin mor. Hemmet kändes och var enormt stökigt, men jag hade ingen ork till att städa utan gick istället runt och bara irriterade mig på dess stökighet. Huga!
Tittade genom listan på vänner på mobilen, men orkade inte riktigt ta mig för att leta efter någon som skulle vilja umgås med oss. När allt kändes som mest trist ringde min mobil och min moster, hennes två söner och min mormor frågade om de fick komma förbi en sväng. Vilket bönesvar! Jag fick något annat att tänka på och vips blev allt mycket roligare. Det kanske inte kändes så kul att visa upp sitt hem från sin tråkigaste sida, men äsch det var det värt.

En annan mysig stund idag var då jag och barnen gick ut i skogen för att plocka blåbär till kvällens blåbärspaj. Lillgumman plockade lite blåbär som hon genast stoppade i sin mun och fyllde sedan istället hinken full med sten. Storebror var faktiskt rätt så duktig på att plocka i sin hink. Tills han tillslut, enligt sig själv, förvandlades till en björn och hällde i sig alla sina bär. "Men hur ska det nu gå med pajen ikväll?", frågade jag. "Äsch, vi kan ta av dina bär", tyckte han.

Nej, dagen har inte varit så usel trots allt, det gäller bara att få lite perspektiv på det hela.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar