onsdag 12 november 2014

Vinterfint


 Tittade in på Fyndet (vår secondhand butik här i samhället) i lördags. I vår Gecco-hörna (en hörna på Fyndet där vi är några personer som tillverkar nya saker av gamla grejer och säljer till välgörande ändamål) hittade jag dessa underbart söta fågelmatsbehållare. Jag har inte kunnat vara med på Geccotillverkningen på ett bra tag så jag har inte haft så bra koll vad som där tillverkas.
För 20 kronor/st kan du köpa dessa, eller i alla fall några liknade. Så underbart fina. Jag hoppas att fåglarna hittar till dem jag har hängt upp här på vår gård.


Jag och barnen har huggit en hyfsat fin adventsgran och en lagom ful tall som nu pryder vår gård. I tallen hänger fågelmat och i granen ska jag lite senare sätta upp en ljusslinga så den kan lysa upp omgivningen i adventstid.


Vår granne har huggit ner en hel massa granar så jag har idag varit och tagit lite grankvistar av de fällda granarna för att tillverka kransar. Samma gäng som har Gecco-hörnan kommer att sälja kransar på skyltsöndagen i Ånäset. Så nu vet jag vad jag har att göra om kvällarna.


Vår vackra bänk i frostig skrud.
Denna dag har varit härlig. Så där lagom kall för årstiden och snön har fallit stora delar av dagen. I går var det dessvärre plusgrader med gegga och blött, blött, blött. Nej jag röstar mycket hellre för ett par minusgrader.


 En annan sak jag hittade på Fyndet var dessa underbart söta skor. Tyvärr är de på gränsen för små för lillan, men de är ju minst lika fina som prydnad. Vet heller inte hur bra de egentligen står emot så mycket kyla. Men visst är de fina?


5 kommentarer:

  1. Luddor är något av det varmaste man kan ha på fötterna. När Mikael var liten kallade han det för "dullor". :)
    Så fint det blev i granen!
    Kram/ E f

    SvaraRadera
  2. Som sagt det varmaste man hade på fötterna när man var liten. När det var som det ska på vintern, kallt!! Mot väta och töiga dagar står de emot sämre. Men vackra är de.

    SvaraRadera
  3. Men vad roligt! Då kommer då hoppas jag verkligen att de kommer att kunna användas någon gång :-D

    SvaraRadera
  4. Jag slutar aldrig att imponeras av dina vackra bilder

    SvaraRadera
    Svar
    1. TUSEN TACK Helena!! Någon särskild bild du tycker mer om? :-D

      Radera