torsdag 20 april 2017

Den godaste smulpajen


Visst är det mycket bråk då hela familjen finns inom samma väggar många dagar i streck, men jag tycker ändå så mycket om det. Ingen tid att passa om morgonen, man kan ta dagen precis som den kommer. Barnen bakade idag en paj tillsammans. Typ den godaste smulpajen jag någonsin ätit, receptet är i från storebrors egna bakbok BAKA steg-för-steg.


Minstlillan fick först vispa ihop middagen viket var ugnspannkaka med fläsk. Hon är numera en mästare på att vispa ihop smeten. Att det blir lite kladd, det får man ta.
Det var fortfarande massa jobb kvar med pajen för storasyskonen. För att inte minstlillan skulle störa dem fick hon dega ihop en chokladbollsdeg.


Kladdigt blev det kan jag låta meddela, men ack såå söt hon var där hon stod och knådade och tog i med hela kroppen. Hennes fina lilla förkläde har jag köpt på Fyndet. Storbarnens har jag fått av en arbetskompis.


Fick hjälpa henne med att göra bollarna. Vilken stol tjej som sedan visade upp sina "BOLLA" som hon så fint kallar dem.


 Till kvällsfika blev det paj och bolla. Nästan lite för smarrigt fika..



Här är köket i kvällsskrud. Så härligt det är att det börjar bli så pass ljust om kvällarna. Maken är just nu ute och spelar fotboll, själv ska jag krypa ner i soffan med en skål paj med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar