måndag 10 april 2017

Sorgligheter och vackerheter


En gråmulen helg har vi haft. Lite sol, snö, regn och luften har känts rätt kall. Men det har varit skönt ändå, för det var en ledig helg med inget särskilt inplanerat.
En konstig helg har det också varit efter det eländiga som hände i Stockholm i fredags. Det känns så overkligt och det var en jobbig stund att vänta och se hur det gått för mina nära och kära som bor i Stockholm. En skön känsla infann sig då de en efter en meddelande att de mådde bra, men tankarna gick till dem som inte fått goda nyheter om sina nära. Vilken skräck att få veta att en som står nära inte längre finns kvar på denna jord. Jag fick också meddelat i helgen att en gammal klasskompis från högstadiet inte orkat leva längre. Så fruktansvärt hemskt. Jag blir så ledsen, det går lixom inte att förstå hur det kan bli så.


Men det finns många saker som gjort mig lycklig också. Som dessa fina två med rufsiga morgonfrisyrer. Att dricka morgonkaffe med Robin och Sigrid om lördagsmorgonen är den bästa stunden på hela veckan.


I väntan på ett stort skrivbord till storebrors rum har han fått ha allt sitt lego på vardagsrumsbordet istället. Här kan han sitta i flera timmar. Det är nog inte så dumt ändå att han sitter nere med oss istället för ensam uppe i sitt rum.


En fröjd varje vår är när man kan börja hänga ut tvätten. Att det var strålande sol då jag hängde ut den, men att det sedan slog om till regn så jag blev tvungen att tvätta om hela rubbet, det hör ju inte till historien..


Det känns kanske pluttigt och fånigt, men jag blev så glad av detta lilla paket som damp ner i postlådan här om dagen. Hade beställt lite presenter till vår minstlilla och hennes kusin som snart fyller år och det kom så fint inslaget. Det där lilla extra, som gör mig så fånigt glad. Att det är en människa som med omsorg packat in dessa varor.




Hoppas att du får en fin vecka! Önskar att jag kunde tvärskutta ner till er i södra Sverige och vandra runt i dessa blåa och vita hav av blåsippor och vitsippor. Möts dagligen av sådana vackra bilder på Instagram. Jag vill inte bo någon annan stans på jorden än här i Norrland och ta del av denna ljuvliga vårvinter, men det stoppar mig inte från att längta efter att få hälsa på södra delen av detta lands vackra blommande vår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar