torsdag 27 april 2017

Grönt, fult och fint


Grönt är verkligen en urfin färg. Här i vårt vardagsrum får jag verkligen stoppa in så mycket grönt jag bara vill. Är verkligen väldigt sugen på att tapetsera det vita i en vacker grön tapet. Vi målade alla väggar, förutom den gröna, vita tillsvidare tills dess vi skulle hitta en fin tapet att sätta upp. Det sköna är att allt underarbete redan är gjort och inget slipande och spacklande behövs. Får se när den dagen kommer då tapetseringen sker.


Men den där grenen jag målade på en av väggarna, den kan jag ju bara inte tapetsera över.


Vädret är ju inte det allra roligaste ute så vi stannar inne. Tjejerna fick se en stund på den mysiga filmen "Mullvaden". 


 Det där mysiga lilla fjunet som sticker upp från soffkanten.


Jag tycker så mycket att möblera om. Flytta möbler hit och dit. Vardagsrummet är lite svårt att göra om på så många sätt, men jag försöker allt vad jag kan ;-P Det är så roligt att vi äntligen hittat en plats för Robins lite mystiska tavla som han för många år sedan ropade in på en auktion. Här i rummet passar den ju perfekt, så konstigt att vi inte såg det med en gång.
Den vita ljuvliga stolen betyder mycket för mig. Min farbror Krister hade hört att jag tyckte om den, så jag fick den av honom och min faster. Jag blev så glad. Blir både ledsen och glad på samma gång när jag tittar eller sitter i denna fina stol. En möbel kan betyda och innehålla så mycket mer, än bara möbel.


Just nu står stora lillasysters "nya" skrivbord i vårt vardagsrum. Jag hittade det alldeles nyligen på en köp och sälj sida på internet för 50 spänn. Vilken lycka! Perfekt nött, fin och liten för hennes egna rum som faktiskt går mot att kanske bli klart innan sommaren.. Kanske.


 Pelargonerna växer på sig. En sådan vacker blomma, både till blad och blommar.


Små barnafötter är alltid fint.


 Det som är fult är inte alls fult, det är fint. Eller fulfint kanske. Hittade potatis som "ålat" sig i skafferiet och jag hoppas på att kunna sätta dessa i sommar och odla lite nya potatisar. Potatisar är verkligen fulfina tycker jag. Och hur i hela vida världen skulle vi klara oss utan potatis!?!


Ett gammalt äppelskrutt är som också fulfint på något vis. Fult, fast ändå väldigt fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar