tisdag 4 april 2017

Det våras och påskas


April är en knepig månad, så väldigt varierad. Det är svårt att riktigt veta vad man ska förvända sig vår, vinter eller vårvinter. Nu längtar vi efter att snön ska få smälta bort liiite till så att det är lättare att leka ute på gården. Än så länge finns bara en liten plätt för mintlillan att gå på. För storbarnen är det inga problem och det finns lixom ingen hejd på vad grejer det går att hitta på nu mer. 

Jag försöker att inte längta alls för mycket efter våren, då blir väntan och längtan för tung att bära. Men idag kunde jag bara inte låta bli att släppa lite på trycket. Jag och tjejerna satte hos på cykeln och cyklade ner på byn för att köpa oss lite vårblommor.


Medan minstlillan sov, planterade jag och stora lillasyster blommorna.




Oj vad jag kommer att få bära dessa krukor ut och in från hemmet. Men det är det värt.


Idag flög det ett gäng med svanar över vårt hus. Vilken lycka, jag stannade upp och nästan rös i kroppen av glädje. Dock får de flyga förbi våra åkrar, för där ligger snön ännu kvar. Tur att det finns marker här i kring där de kan landa.



Här påskas det lite här och lite där. Tycker så mycket om mina loppade påskäggshönor som man kan gömma godis i. Eller gömma och gömma, de är ju lite för genomskinliga för att ingen ska kunna se godiset.


En annan kär ägodel är dessa fulfina äggkoppar jag och Elias hittade i somras. 



Minstlillan och jag hjälptes åt att hänga upp dessa söta små platsägg idag. De är från min mans farmor.


Jag virade dit mina otroligt vackra hönsfjädrar på påskriset i köket. De är ju bara SÅ fina! (Förlåt för att jag tjatar så mycket om dessa fjädrar, men det går bara inte att låta bli..)




I 5 års present fick stora lillasyster boken LAGA av mig. En matlagningsbok för barn skriven av UnderbaraClara och Annakarin. Idag gjorde vi ett av recepten tillsammans jag och tjejerna.  


Det var så roligt att få laga mat tillsammans. Jag vet, det kan vara riktigt kaos att ha barnen med i lagningen, men denna gång gick det suveränt.

1 kommentar:

  1. Så härligt mer lite vårblommor! :D
    Och så roligt att du gillar fjädrarna, det är lite lustigt för när någon berömmer mina djur (eller i det här fallet fjädrarna från mina djur) så blir jag nästan ännu gladare än om någon skulle berömma mig själv! Haha!
    Så för mig får du gärna "tjata" på om dem ;) hihi

    SvaraRadera