tisdag 12 juni 2018

Blomsterlycka


Jag önskar att vissa blommor kunde blomma hela sommaren lång. Hundkex till exempel. De blommar alldeles för kort tid om du frågar mig. Älskar hur de bäddar in dikeskanterna i ett vitt vackert täcke. Och doften, känslan då man stryker handen över de vita fina små blommorna.




Tycker mycket om min randiga klänning, dock har den tappat två knappar och tyget där knapparna ska sitta måste lagas och stärkas. Att ta itu med att laga kläder är jag såå dålig på. Men att fota blommor, det är något jag gör heela tiden. Kanske skulle lägga mer tid på att sy och laga, istället för att fota samma sak om och om igen. Näää, fortsätter med blomfotandet.



Tömde plånboken på en handelsträdgård härom veckan. Kunde vandra runt där i timmar och kolla och känna på alla ljuvliga blommor. Det är så vackert med blommor bredvid varandra bord efter bord som ett stort hav i böljande vackra färger. Hade så svårt att bestämma mig för vad jag skulle köpa. Försökte hålla mig till samma färgnyans på blommorna. Vilket är väldigt svårt för en sån som mig som älskar alla färger och aldrig kan bestämma mig för en. Röd, orangeröd, gammelrosa och blå blev det tillslut. De ser så små ut nu när de hamnat i sina krukor. Därför är det så roligt att fota dem just nu och se tillbaka på bilden då de istället brett ut sig i sina krukor och fullständigt tagit över.




Jag älskar dahlior. Så otroligt vackra blommor. Dock hade jag ingen tanke på att ta in dem eller bädda om dem under nattetid och som det alltid finns risk för i början på juni (ja man kan ju aldrig vara säker under hela juni månad) kom det en natt med frost som förstörde dem. Jag hoppas, hoppas att de kommer att repa sig.


Denna vackra röda fick jag av två av mina farbröder.


Lobeliorna ser så extra ynkliga ut när de utplanterade. Jag vet ju att de växer på sig något enormt, men jag hinner alltid tänka att jag borde plantera fler i samma kruka så att det inte ska se löjligt ut. Men jag vet ju egentligen att det inte behövs.
Många kanske tycker att det är dumt att lägga så mycket pengar på något som bara lever en sommar. För mig skapar dessa blommor så mycket lycka och gör tillvaron så fin. Om man tänker efter så finns det ju många som går ut en kväll och äter en riktigt god middag och dricker ett gott vin och har lagt ut samma pengar på en kväll som jag gjort på alla blommor tillsammans. Olika roliga saker, menar inte att det ena skulle vara bättre än det andra. Bara att man väljer olika helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar