fredag 22 juni 2018

Midsommarafton


Midsommarafton. Inte blev det många minuter utomhus denna midsommar, sprang ut för att klippa mig lite färska kryddor till matlagningen, annars befann jag mig inomhus. Vi hade bjudit hem mina föräldrar och syskon på ett litet knytis.


Mamma och pappa tog med sig denna ljuvliga pion från deras trädgård. Pioner alltså, vilken maffig och vacker blomma. Något jag måste försöka odla i min rabatt.


Minstlilllans egenplockade prästkragar fick stoppas i en mindre vas då stjälkarna i var så långa.


Jag dukade långbord i vardagsrummet. Jag är så glad för vårat matsalsbord som går att göra rätt ordentligt stort. Duken är ett loppisfynd som räcker bra till över det långa bordet.


Storasyster fick idag bära midsommarkransen.


Medans mistlillan fick ha en fin med konstgjorda blommor.



Kycklingklubbor, kall marinerad fläskfilé, laxröra med äpple och robust potatissallad med färskpotatis. Så lagom mycket och så fantastiskt gott det blev.



Receptet på potatissalladen har jag fått av en kompis och den är helt fantastiskt god med färskpotatis, rödlök, fetaost, soltorkade tomater och cocktailtomater.



Min syster fick också ha blommor i håret en stund.


Min bror bjöd på jordgubbar. Ingen midsommar utan jordgubbar.


Mamma hade bakat en jordgubbscharlotte. Väldigt god.


Barnen hade fixat en egen tipsrunda. Så ljuvligt fina lappar att fylla i sina svar på storasyster hade knåpat i hop. Tio frågor som de själv hade kommit på och skrivit ner.


Efter att vi ätit, surrat, ätit igen, haft tipsrundan och sett på Jönssonligan åkte gästerna hem och jag vandrade ut en stund i den regniga midsommarnatten.




Blött och blåsigt, men ändå väldigt vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar