tisdag 5 augusti 2014

En pool med vänner


En dag vid en pool vid ett hav med nära vänner är absolut inte så pjåkigt. Jag njöt i mängder!
Det är skönt att komma till människor där man kan släppa lite på ansvaret för barnen för en stund. Där de kan leka och jag känner mig avslappnad vid tanken på att andra också kan hyta till åt mina barn om de gör något fel. Vilket faktiskt inte är så självklart att man kan känna så med alla.

Min käre man är nu inne i lägertider. Vilket betyder att man inte ser till honom så mycket dessa veckor. Veckorna innan ska de planeras och fixas mycket, under själva lägren är han självklart där och veckan efter är han helt urlakad. Så dessa dagar är det jag och barnen som får sköta oss själva. Oftast brukar jag pysa iväg till mina svärföräldrar de veckor Robin inte sover hemma. Men nu blir jag hemma.

Varför jag skriver om detta är för att jag undrar om ni har några tips på enkla maträtter som passar bra till en barnfamilj? Det känns alltid så gruvsamt för mig just det här med matlagning då jag blir lämnad ensam. Jag är dålig på att laga mat, tycker att det är svårt att komma på något bra att laga och tycker dessutom att det oftast är SÅ tråkigt att laga mat.
Jag kan få sådan panik. Tiden före barnen struntade jag ofta i att äta om Robin var bortrest, nej inte hela veckorna men någon måltid lite nu och då. Med barn är det ju inte alls ok, de behöver ju mat för allt i världen och jag med för att orka ta hand om dem.

Så jag tar gladeligen emot några tips!!!




1 kommentar:

  1. Petra! Du vet väl att en dag utan korv är en förlorad dag!! Så på längden och tvären, kall och varm. Nån gång ibl kan man variera med våfflor, plättar, pannkaka tjock eller tunn. Du verkar ju ha hittat bär redan, så lite sylt och grädde till. När det är varmt dör inte barn av att få kräm eller blåbärssoppa med mackor till nån gång heller. Du fixar det!!

    SvaraRadera