söndag 10 augusti 2014

Här odlas det på

Det är en fantastik grej det där med att odla sina egna grönsaker. Särskild då man får göra det tillsammans med sina barn. Ett bra sätt att lära dem hur grönsaker "blir till", att de inte tillverkas på affären som de annars lätt kan tro.


Lillan fick vara med och plantera dessa gurk och tomatplantor (som vi i år valde att köpa istället för att själv så frön frö). Nu var ju juni så kallt så allt stannade lixom som av i växthuset, så jag hoppas på en varm höst så att alla tomater, gurkor, squash och lökar hinner mogna färdigt.


Provar på att i år odla plommontomater, ska bli roligt att se hur de växer fram och framför allt hur de smakar. Nästan genast då de började växa, upptäckte lillan dem och undrade vad det var för några konstiga tomater. Häftigt att hon la märke till dem bland alla andra tomater.


Squashblommorna är så vackra. Detta, fick jag lära mig av min faster Anna, är en hanblomma. Som tur är kom det också flera honblommor som nu vuxit fram till squash.


Det var så gulliga då de var så här små gurkorna. De har också vackra gula blommor.




Att få följa hur de växer fram är inte bara häftigt för små barn utan även för en vuxen kvinna som jag. Tänk att tomaterna börjar som små gula blommor som dessa; 


Växa fram till detta;


Och att de till slut kan formas fram till en sådan fulländad orangeröd, rund form;


Solvarma alldeles nyplockade tomater, MUMS!


..Jag fick mig faktiskt och också en liten tugga av den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar