söndag 8 februari 2015

Det blå skåpet


Visst minns ni väl det stora blå otympliga skåpet som jag lyckades övertala min man om att köpa i somras? Det har stått på sniskan sedan vi ställde in det på grund av ett eluttag som suttit i vägen.
Nu har min snälle make flyttat på uttaget och skåpet kan stå ordentligt mot väggen. Ja mer ordentligt i alla fall. Då väggen inte är helt rak i sig själv går det lixom inte att få det perfekt. Gamla hus alltså (!), till glädje och förtret på samma gång..


 Nu börjar det så smått fyllas på i skåpet. Hyllplanen har jag klätt in i detta urfina hyllpapper som är av namnet Olle. Hittade just denna hos hus-modern.se. Där finns det för övrigt huur mycket underbart fint som helst. Dock inte till att för billiga priser.

Längst upp i skåpet finns det ett hyllplan med små konstiga skåror i. Kunde själv inte komma på vad de hade för funktion. Tills jag fick förklarat för mig att där hängde man förr upp sina silverbestick. Silverbesticken var man mycket stolt över att ha i sin ägo, vilket visade på rikedom och skulle gärna visas upp.
Tyvärr äger vi inte några egna silverbestick, förutom min makes små dopskedar. Får väl ta och hänga upp dem...

Här har ni dagens två höjdpunkter;


Älskar soppor av alla de slag och denna svärmors fisksoppa är en av mina favoriter.


Och smoothie. Mmmmm det är ju så gränslöst gott. Idag gjorde vi jordgubb och hallonsmoothie och vips så hade vi slurpas i oss varsitt stort glas i ett enda huj.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar