torsdag 5 februari 2015

Tänka sig, ett städat vardagsrum och i vårt hem dessutom!


Välkommen in i mitt nystädade vardagsrum. (Ja just nu är det faktiskt mitt då det är jag som har städat alltihopa..) Jag älskar att möblera om, det ger rummet på något sätt ett helt nytt liv. Detta vardagsrum går tyvärr inte att möblera om på något vis då till exempel högtalarsystemet måste sitta där de sitter då alla sladdar är "inrenoverade" i väggen. Vilket i sin tur leder till att tv;n måste stå där den står, soffan osv. Längtar tills då vi kan flytta tv;n till något annat rum, det är så trist att den får stå i centrum i hela vardagsrummet.


Från och med nu och fram till maj är jag helt galen i att köpa små blommande blommor. Försöker att inte shoppa upp alla våra små slantar på just blomster, men det är ju så svårt att hålla tillbaka då man är helt abstinens efter dem. De ljusar minsann upp tillvaron.


Lite småfix har jag i alla fall ändrat och flyttat runt.
Den lilla spegeln som förut satt på lilltoan uppe har fått komma ner och några fler små tavlor har fått komma upp på väggen kring den. Det finns nästan alltid små fina tavlor som går att köpa för kring en tia i secondhand butiker. En och en är de kanske inte så mycket för världen, men tillsammans blir de jättefina.




 Som så många, många andra så är jag helt kär i gamla sockerlådor, äppellådor, ja gamla trälådor över huvud taget. Nu står några av mina alldeles egna lådor här.


Små blommiga fåglar jag köpt på blomsterbutiken här i samhället pryder denna gröna fina blomma.


Förra julen fick jag så fina julklappar av min svägerska Helena, men det absolut finaste var nog kartongerna till klapparna. (Som självklart också var en del av gåvan.) Detta är en av dem.


Ni börjar väl tröttna på just denna möbel och dess pyntning. Här kan jag säga, flyttas och byts det ständigt med grejer och pynt.


Ett burk och grodtorn är väl ett måste i var och vartannat hem, tycker jag i alla fall. Den lilla ljuslyktan fick jag av lillan i julklapp, hon har gjort den själv på förskolan.


Dessa skridskor av ni ju också sett förut. Jag är så kär i dem och de passar ju så bra att beundra just i denna årstid.



Här har ni rummet i dess helhet. Ett städat rum med lite barnstöks tillägg (det går inte många minuter innan det infinner sig i ett städat rum).


Den gröna duken, som är av namnet Barbro, vilket ligger på bordet i vardagsrummet är köpt ur denna lilla katalog. Jag önskar att jag kunde köpa mer ekologiskt och rättvisemärkt. Då kassan inte är så stor får jag nöja mig med att tänka på miljön i att köpa grejor begagnade i stället.
MEN då denna katalog kom nerdimpande i postlådan gick jag loss och köpte både ett och annat fint. Duken, glas på fot som är gjorda av begagnade glas, kuddfodral, någon presenter och lite annat ditt och datt. Att få vänta och längta efter ett paket som ska komma med posten är så roligt. 



1 kommentar:

  1. Så fint och vårligt! Förstår din längtan efter att flytta runt möbler. Men det där med sladdar och tunga grejor gör ju att det finns begränsningar. (men man kan styra mycke möbler med hjälp av mattor)Att byta pynt är ju en bra kompromiss. Må så gott i ditt mysiga hem.

    SvaraRadera