tisdag 23 februari 2016

Veckans


 Det är riktigt vackert ute. Jag vet, nu börjar "alla" tjata om vår, vår blommor och snödropp. Här i norr är det på inget vis vår. MEN nu snart börjar vårvintern, vilket jag tycker är en alldeles underbar tid. Hoppas så mycket att det blir skare så att man kan vara ute och vandra på åkern. Det är en sådan enorm frihetskänsla att få vandra omkring på åkern.
Jag äälskar våren, men jag blir skulle galen av att börja längta efter den redan i januari. Det funkar lixom inte. Bättre att leva och tänka i det som finns här och nu. Kan många gånger önska att vintern skulle vara lite kortare och sommaren längre, men vad hjälper det att gruffa över det? Det ger ju mig inget positiv alls. 


Här hemma har storebror och minstlillan varit febriga och förkylda. Det har blivit mycket mys i soffan framför tv;n eller lyssnandes på någon ljudsaga.  


Om du ska söka efter mig, så är ett hett tips tvättstugan. Det finns alltid mycket tvätt att ta hand om i en familj med tre ungar, men jag vet inte riktigt om det är den egentliga orsaken till att jag finns där. Om jag skulle till exempel skulle ta en bok eller min stickning och sätta i mig i soffan skulle det på två sekunder komma något barn och tycka att jag borde göra något annat. I tvättstugan får jag (oftast) vare i fred. Vi har en smutstvättkorg som också kan användas som bänk, på den brukar jag sätta mig på, vika någon ren tvätt eller bara stirra rakt fram. Skönt.


I "skräprummet" behöver vi inte någon gardin. Vi har fått ett isdraperi utanför fönstret av väldigt istappar. (Just nu är det förbjudet att gå på baksidan, vill ju inte att någon ska få en sånt här spjut i skallen.) Det blir ett rätt häftigt ljus då solens stålar skiner genom isen.



 Barnen tog en liten promenad över till grannars för att köpa ägg. De såg så söta ut då de struttade iväg längst snövallarna. Det blev också vääldigt lugnt och skönt här hemma för en liten stund.


Sedan denna underbara lampa fick sin plats i vårt kök, har detta blivit min absoluta favoritfotovy. Så blir ni less, får ni väl ta och snabb skrolla förbi sådana liknande bilder, haha.


En engelsk pelargon har inhandlats. Älskar pelargoner av alla de slag och är för mig ett måste i alla rum sommartid. Jag är bara så förfärligt dålig på att övervintra dem. Har kanske lyckats hmm en gång av arton försök. Hur jag än säger åt mig själv på skarpen på hösten då jag ställer undan dem att nu Petra tar du inte och glömmer bort dessa blommor så gör jag det ändå. Tur att det finns andra som är bättre..

Det blir som sagt inte särskilt ofta det kommer in något nytt inlägg på denna lilla blogg numera och jag har, till er som inte märkt det, slutat att lägga upp en länk varje gång jag skrivit ett nytt inlägg på facebook. Är det någon som vill "ha mer av mig" så är det bara att leta upp mig på instagram där mitt användarnamn är hjartaskogshagna. 

Pöss på er från mig!

1 kommentar:

  1. Vackra bilder, igen!!
    Min mor och din farmor hade också några såna där smygvilaenstundställen har jag för mej. Helt ok. Min mamma brukade gömma en bok bakom radion i köket. Eftersom hon tydligen ansåg det orätt att sitta och läsa så smög hon fram den en stund nu och då och läste stående. Man kom på henne ibland då hon stod och snyftade över nåt romantiskt.

    SvaraRadera