måndag 8 februari 2016

Vinterbröllop


Jag och syrran promenerade i lördags ut i snöstormen och ner till Nysätra kyrka för att se vigseln mellan dessa två, Gustav och Hilda. Båda två vackra som en dag.
(Nu har jag på inget sätt frågat dessa tu och jag får lägga upp bilder från vigseln här på min blogg, så jag hoppas inte att de blir hemskt vrånga på mig..)
Det var en jättefin vigsel på många sätt och Unge herr Larsson sjöng så vackert för brudparet att jag rös i hela kroppen.


Lyckade ställa mig så att jag fick en ful snöspade i bakgrunden, men äsch vad gör de. Alltså deras mössor, så underbara, man blir ju alldeles lycklig bara av att se på dem.
Något jag blir väldigt imponerad av så är det hantverk. Gustav och Hilda är båda två väldigt duktiga hantverkare. Jag känner inte Hildas familj, men Gustavs familj är en riktig hantverksfamilj och jag har många gånger varit väldigt imponerad av Gustavs mamma Ulla som är helt makalös.


Önskar att jag kunde fråga upp mer vem som hade gjort vad av allt som smyckade dessa tu. Den UNDERBARA brudbuketten gissar jag att Hilda gjort själv, men jag vet inte säkert. Lyckades höra att Ulla hade gjort brudens jättefina cape.


Det är något magiskt med just vinterbröllop. Vet inte om det beror på att den vita naturen är som en vacker vit brud i sig eller vad det är.
Nackdelen är väl för de stackars dåligt klädda gästerna som får stå tätt intill varandra och vänta och frysa utanför kyrkan och att man sedan är rätt begränsad till de utrymmen som lokalen bjuder på, annars än på sommaren då man oftast även kan nyttja gräsytorna utanför.
Förutom det så tycker jag väldigt mycket om vinterbröllop. Det finns ju som inget stopp på vad man kan använda att smycka sig själv och omgivningen med. Vackra stickade och virkade hantverk, skinn, päls.. Mins själv då vi skulle hyra klädnad till min man till vårt bröllop, hur jag länge stod och fingrade på de vackra kapporna och caperna som gick att hyra. Dock aningens för varma att vara klädd i till ett sommarbröllop som vi skulle ha.



Här är en närmare bild på den fina brudbuketten. Den ligger på de två sparkarna som var sammansvetsade och skulle föra brudparet vidare till bröllopsfesten. Bara det alltså, vilken härlig grej.


Här susar de iväg, mot festen och sedan i väg mot ett liv som ett. All kärlek till er!


2 kommentarer:

  1. Nu är vi rätt enkla att muta, vad sägs om att du får använda bilderna på oss mot att vi får kopior på dina vackra bilder? :) (Robin har min mail)

    Gustav lindade alla bollarna till Hildas bukett och Hilda monterade samman :) Hilda insisterade nämligen på att Gustavs garnnystan alltid blir snyggast!
    Ulla har vävt tyget till, och sytt Hildas cape. Hilda vävde det fina bandet på baksidan av den. Det är även Ulla som lagt galet många timmar på att rita och sy Hildas unika klänning :)
    Gustavs kläder beställdes från http://www.cheshiretailoring.com/index.php Ett jättetrevligt Brittiskt par vi träffade i somras!
    Pappa Jörgen har naturligtvis konstruerat dubbelsparken, från början en idé från Hildas fyndiga mamma Susanne :)
    Det finns hur många fler detaljer som helst, men det krävs nog en stor tekopp i Skogshägna för att återge alla ;)

    Vänliga hälsningar och massa kramar
    De nygifta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan absolut skicka bilderna. Vilken tur att jag kom så lindrigt undan och att det inte blev stryk och kallvatten ;-P. Brukar alltid först fråga i fall jag får använda bilder i bloggen om det är på någon annan än någon i min familj. Vet inte varför jag inte gjorde det denna gång.

      Ja oj vad ni har jobbat. Det var så fint alltihop! Men alltså är det sant?? Har Ulla till och med vävt tyget till Hildas cape?? Näe nu är jag helt mållös, så häftigt! Klänningen var också helt magiskt.
      Beundrade din fina klädnad Gustav, du var grymt stilig!

      Ååh ja jag förstår att det var en tanke bakom varje fin detalj, kom gärna på besök någon dag och berätta mer! :-D Stora tekoppar har vi :-)

      Kram

      Radera