torsdag 21 december 2017

Grön och grann


Nu står den där så grön och grann i stugan. Överöst av julkulor, sooom vanligt. Det är rätt galet egentligen, allt det där med att man tar in ett stort träd in i sitt hus. Blir lika full i skratt varje gång. Dock håller jag det inom mig, för min man blir alltid tvärtom, mest irriterad över det hela. Men med det stora hjärta han har, så hjälper han mig vart eviga år med att konka in den och få den på plats i den stora hinken. Trots att han inte har så mycket till övers för en gran. Det är kärlek det.



Tycker att jag hittade en riktigt vacker gran i år. Den duger då med råge till vårt hem.




 Barnen hjälptes åt att ta fram vår urtjusiga krubba. Intill står den mest bedårande änglakören.



 Älskar att tända ljus över allt. Kände dessutom idag den första riktiga julkänslan i kroppen och det UTAN att ha det städat, köket kan jag förtälja ser ut som ett stort kaos, men det har ju inte med det att göra, känslan kom i alla fall. Så skönt. Julen handlar ju inte om perfektion. Lätt att säga kanske, svårare att känna. Men jag känner mig stolt över mig själv att jag faktiskt kommit god väg med att sänka axlarna och ta julen som den kommer. Får hoppas att det kan fortsätta så.
I morgon är det barnens första jullovsdag. Äntligen en dag utan att behöva tvinga ur sina trötta små barn ur deras varma sängar. Låta dem istället få sova eller krypa i hop i en filt framför tv;n och få se så mycket tv de vill fram till den sena frukosten. Tack och lov för det.

1 kommentar:

  1. Kul att se att någon mer öser på pynt, ingen sparsmakad gran i bara vitt här heller ��

    SvaraRadera