onsdag 7 februari 2018

Onsdag


Jag har börjat  på att sticka mig ett par till strumpor. Tjocksockar kan man ju aldrig ha för många av i ett hus. Har tänkt sticka ett par till efter dessa så det finns att låna ut om när vi får besök. Vi har ett väldigt golvkallt hus. Tja, rätt så kallt hus på många vis och det sitter aldrig fel med ett par tjocksockar på fötterna. Jag är så glad över att ha börjat att sticka igen, har verkligen saknat det. Det är en oerhörd tillfredsställelse att ha något för händerna och se hur något sakta växer fram maska för maska.


Tycker så mycket om det fina rosenmönstret. Sockmönster har jag köpt av Pia Kammerborn och har också gjort mönstret till julstrumporna som jag stickade i julas. Rosorna och de gröna bladen har jag stickat av restgarner. Det vita och bruna garnen har jag köpt hos vår bys lilla garnbutik. Det är ett mjukt väldigt skönt garn med alpackaull bland annat.


Så vackert garn är. Tänk att sådana fina trådar stickas samman och kan skapa det mest fantastiska mönster.


Här på kökssoffan har jag suttit många av dagens timmar denna dag och stickat, lyssnat på ljudbok och småtjollrat med minstlillan.


Det är väldigt skönt att ha dagar som man inte gör så mycket. Efter att jag och minstlillan blev friska från pipsjukan hamnade jag i världens städryck och har fejat och städat i många av husets hörn. Möbler har flyttats runt, garderobers innehåll har lagts till rätta, golv har blivit av med damm och skurats.. Det är som att allt bara har legat i dvala nu under dessa månader jag varit sjukskriven, men nu väckts till liv. Därför kändes det extra bra med en dag till att bara göra så lite som möjligt.


Har befunnit mig pinsamt lite utomhus. Borde ta mig ut på promenader i dagsljuset, men det blir bara inte. Det är synd för det är riktigt vackert ute. Särskilt när solen lyser på den gnistrande vita snön.




På vintern märker man mer tydligt hur många vilda djur det rör sig runt vår gård. Älgar, harar, möss, rävar, rådjur. Det skapas hela tiden nya fina spår i snön. De är fina att se på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar