söndag 11 mars 2018

Blomsterfix


Storebror fick en heldag själv hemma hos mormor. För att inte tjejerna skulle bli allt för avundsjuka så fick de vara med om att plantera om alla våra blommor.
De var riktigt duktiga och tyckte att det var väldigt roligt. Jord blev det förvisso över stora delar av köket, men det fick det vara värt. Jag har själv inte varit med om att det gick så fort att plantera om alla blommor som det gjorde denna gång. brukar alltid tycka att det är roligt från början, men brukar dö av tristess mot slutet. Det blev faktiskt roligare när man gjorde det tillsammans.


På något mystiskt sätt har nästan alla mina pelargoner överlevt vinter detta år. Så kul. Nu har de fått ny gjord och jag har tagit flera sticklingar och hoppas på att alla växer sig fina till sommaren. En sommar utan pelargoner är för mig ingen sommar.



Många av våra krukväxter hade fått det väldigt trångt i sina krukor. I vissa var det nästan bara rötter och när på obefintligt med jord. Fredskallan tål att man är rätt hårdhänt med den och efter att vi brutit isär och delat våra två fredskallor så har vi nu istället fyra stora och två små. Jag försökte slänga några av de allra minsta sticklingarna, men det gick inte för sig enligt tjejerna, allt skulle räddas och få ny kruka med jord.




Det känns rysligt skön att ha det gjort. Dessutom har jag två tjejer som är urstolta över sin prestation. Två flugor i en smäll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar