onsdag 7 mars 2018

Sportlov


Sportlov. Vad är sportlov för dig? Jag och Robin satt och pratade en morgon om våra sportlov som vi hade när vi var barn. Vi hade rätt så olika åtaganden, men de hade sina likheter. Slalomen i alla fall.
Robin åkte ofta i väg med sina bröder till sin mormor och morfar, där också en hel hög av andra kusiner höll till. Någon dag fick de göra sig en matsäck och åka i väg med sina äldre kusiner med sportlovsbussen till någon slalombacke. En annan dag så pimplade de på en sjö med sin morfar.
Själv åkte jag alltid på läger med kyrkan och åkte slalom och umgicks med mina vänner dagens alla timmar. När jag blev för gammal för att själv delta på lägret så var jag ledare istället. Jag har, så länge jag kan minnas alltid älskat att vara på läger.

Numer är sportlov mer, för mig, tid för att få umgås tillsammans med familjen. I år har vi så tur att både jag och Robin kan vara lediga inte riktigt alla men nästan, av sportlovets dagar. Bara vara hemma, hjälpa barnen att städa sina rum, göra någon utflykt och för hoppningsvis åka till en backe och åka lite slalom. Slalom är tyvärr inte en sådan billig sport att göra med en hel unghop. Slalomutrustning och liftkort kostar en hel massa pengar. Därför har det inte blivit så mycket av den varan, vilket har känns rätt ledsamt tycker jag. En helt annan sak som jag brukar börja med under sportlovet är att plantera om mina blommor. Brukar inte hinna med hela drösen, men några i alla fall.


Idag åkte vi på en liten utflykt till ett samhälle intill där de inbjöd till en Harry Potter dag i Biblioteket. Så otroligt roligt tyckte vi. Där kunde man skapa sin egen trollstav, göra en fjäderpenna, odla magiska frön, se vilket elevhem man skulle få tillhöra, göra sin egen elevhemsbricka, äta mumsigt fika, träffa Hedvig och gå en tipsrunda. Vi hade helroligt hela familjen.


Sitta och äta frukost länge, är också en viktig sak tycker jag på lediga dagar. Sitta alla tillsammans eller framför tv,n och äta länge och gott.


Som du ser där i bakgrunden så sitter storasyster i en egen vrå med hörlurar framför sitt favoritprogram "fixa rummet". Att få vara för sig själv och göra det man själv vill är också något viktigt tycker jag.


Visst är det förresten kul att amaryllisen har börjat blomma igen. Den blommade så fint till jul, men efter att de två stängerna blommat klart och skrumpnat ihop kom det två nya fina stänger upp som nu börjat blomma.


På tal om blommor så har jag har köpt mig min livs första hortensia. Hoppas att den ska kunna överleva i min vård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar