måndag 17 december 2018

En massa fint till julklappstips


Något som jag tycker väldigt mycket om är saker och miljöer som jag tycker är vackra. Fascineras av gamla nötta ting, handtag som ser ut att ha varit i bruk i många långa år, små haspar som skapat nötta spår på platsen där de sitter, tapeter, detaljer som är skapade med en tanke till funktion men också som ett smycke. Jag älskar färger, mönster och hantverk. Och att dessutom få fota saker jag tycker om, det är ju bara hur roligt som helst.

Tänk! I lördags fick jag vandra runt i helt ljuvlig omgivning i ett urfint gammalt hus som heter Roseniusgården och titta och känna på vackra fina hantverk skapade av två fantastiska, kreativa kvinnor.



Sofia skapar jättefina, vackra saker som till exempel dessa marshallhållare. Nu kliver vi in denna vackra byggnad så får ni se mer av gårdens vackra rum och Sofia och Petras hantverk.


Petra och Sofia bjöd på glögg och gott tilltugg. Jag kunde dock inte sitta mycket stilla på grund av allt vackert jag ville titta närmare på. Nu kommer en hel hop av bilder, så titta och njut.


















Visst blir man helt tagen. Är det något vackert av hantverken som du blev sugen på att köpa i julklapp till någon eller kanske till dig själv går det alltid att höra av sig till Petra eller Sofia. Alla fina saker i läder har Petra skapat och Sofia allt i keramik. På instagram heter de @craftsbypom och @bysofiakarolina . Själv köpte jag två helt ljuvliga muggar och några fina julklappar jag med glädje kommer att ge bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar