måndag 3 december 2018

1:a advent


1:a advent. Nu är du här. När jag nu har längtat så länge känns det istället helt konstigt att advent är här. Det är som att jag fortfarande går omkring och väntar.
Som alltid till första advent äter vi hemmagjord tomtegröt. Av någon anledning blev den extra smarrig i år. Robin tänder alltid det första ljuset och läser sin "sistaminutenihopknåpade" adventsvers.




Storasyster har knåpat ihop en paketkalender till lillasyster. Jag och hon gick en dag på byns secondhandbutiker och köpte en massa små saker som vi gissade att hon skulle gilla och sedan slog hon in alltsammans. Snacka om att lillasyster blev glad när hon fick reda på att alltihop var till henne. Storasyskonen har fått varsin legokalender som jag och storebror köpte på rean i fjol. De har sedan legat i flera månader och väntat på att få bli öppnade. Juleskumkalenderna köpte Robin på matmart, också i fjol. Haha jag gissade att tomtarna skulle vara stenhårda, men de har faktiskt klarat sig rätt så bra. Hmm, känns kanske inte allt för nyttigt...


Under lördagen ägnade jag och storebror oss med att städa hanns rum. Det tog sin tid kan jag säga. Vi slutade med att rensa upp lite i bland hanns lego. Första steget blev att hitta och plocka ut alla gubbdelar. Alla var isärplockade och utblandade med det andra legot.


Vi fick ihop en gedigen samling.


Under söndagen for Robin och tjejerna på Gudstjänst där tjejerna lovat vara med och sjunga. (Fick se film på sångerna efteråt och jag dog stora sötdöden flera gånger.) Jag och storebror cyklade ner på byn för att ställa upp och vara med och sälja på årets julskyltning. Som vanligt har vi jobbat med att binda kransar, baka kakor, bröd, knäck och annat gott för att sälja och sedan låta pengarna vi tjänat gå till Panzisjukhuset i Kongo. Det regnade och var allmänt "ojulmysigt", men det var ändå väldigt roligt och trots vädret kom en hel den folk och vandrade längst byns gator.


Lussebullar hör ju första advent till. Jag och minstlillan gjorde degen medan storbarnen var i skolan och när de kom hem så blev det full ös i degen. Delade upp degen i tre lika stora bitar och degandet var i full gång. Storebror hade långdag på skolan så han bakade sin bit av degen när han kom hem.


Det är så underbart gulligt med handdukdhucklen. 




Mumsigt goda blev bullarna. Hoppas på att jag får lust att baka någon fler sats. Längtar efter lusseflätor med massor av russin och mandelmassa i.
Nu är det advent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar