fredag 21 december 2018

Julsjuk och julkul


Julkulor, jag är helt galen i julkulor. Det finns nästan inget materiellt som är lika vackert som just det. Tycker om varje ett utav alla våra. De för med sig en historia varje en.


Här ligger några egengjorda granpynt som barnen har skapat på några gamla kulor som är från min mans farmor.


Gamla möter nya. Jag och minstlillan plockade fram hela hopen och la fram på det stora bordet i vardagsrummet. Sedan var det bara att vänta in storbarnen som var på väg hem från skolan.


Pyntdax.




Vågar inte tända de små julgransljusen, men de är vackra som prydnad. Särskilt de fina gamla ljushållarna.


Ja då var det klart. Sååå vacker den blev. Och doften sen. Gaah, jag älskar den. Tyvärr har jag lagt våra flaggilanger på något bra ställe och kunde inte finna dem någonstans. Att jag alltid ska vara så duktig på att lägga bort saker stup i ett. Suck. Aja, de dyker väg upp i sinom tid. Säkert då jag letar efter något helt annat.

Jag skulle ha jobbat hela helgen, men fick tyvärr ändra dessa planer för en förkylning. Sover nästan hela dagarna och har ont i lederna i kroppen. Vaknar upp och känner en massa energi och sätter händerna i något med liv och lust, men tappar sedan plötsligt all ork och vill inget annat än att bara lägga mig och dra något över mig och sova.

Mina få vakna timmar har jag i alla fall spenderat på det bästa sättet. Först granen med barnen, sedan lillajulafton hos mina föräldrar med två av mina tre syskon och en älskad faster och en älskad farbror.


Mor min hade bullat upp med en massa hembakat bröd, supergod lokalproducerad julskinka och leverpastej och en hel drös med annat gott.



Mamma och pappa hade gjort det så fint i sitt hem.



Nästa sak var att åka på barnens julavslutning på skolan. Jag och minstlillan fick skjuts av min snälle far. Det var så roligt att få se alla duktiga barn sjunga sina sånger och se alla glada stolta föräldrar. Sedan fick vi kolla in barnens klassrum, tacka deras oerhört duktiga lärare och bege sig hem igen och sova vidare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar