tisdag 25 juni 2019

I kamerans lins


Semestertider. Dagarna går och jag stannar hemma så mycket jag bara kan för att få bara göra ingenting, eller en hel massa. Vill så mycket, läsa bok i lugn och ro i trädgården, umgås med min man, fixa med en massa saker som jag i många år längtat efter att göra med huset och gården. Vill också få stanna upp och njuta av det vi redan har. Ett fint sätt att göra det för mig är att ta fram min kamera och fota.


Som när en snögubbe hänger på tork bland den övriga tvätten och jag måste stanna och fnissa lite över hur tokigt det ser ut.


Vi sitter en solig kväll på vår nystädade och tillfixade balkong och minstlillan hittar en grön liten larv som hon blev helt förtjust i.





Balkongen är en sådan perfekt plats att sitta på under kvällen. Myggen tar sig väldigt sällan hit upp och solen når en över trädtopparna.


En regnskur gör naturen vackert blöt och dropparna gör blommorna än mer vackra.




Jag har nu fått klart mina blomsterplaneringar och jag njuter så mycket av dem. blombuketter och blomster i jord är bland det bästa jag vet.













Ännu blommar inte mina pelargoner så mycket, men nästan lika mycket som själva blomman är jag också förtjust i bladen.


Vackra flerfärgade lupiner. 




Vatten i byttor skapar vackra speglingar.



Magisk doft från de snart utblommade liljekonvaljerna.



Liten kisse som sover gott efter en natt på jakt.


Ett parasoll blåste iväg och lyckades landa på mina blommor och knäckte en av de vackraste. Satte den i en vas och hoppas att det växer upp nya i den nu tomma plantan.



Buketten från mina föräldrar står i all sin prakt i vardagsrummet. Pioner alltså.




En riktig favoritplats på vår gård är detta hörn. Robin har byggt ett vindskydd av gamla dörrar från ett garage som skulle rivas och äntligen har vi en solig blåsfri plats att kura på. Över min dagbädd har jag hängt upp ett myggnät. Önskar nästan att jag kunde sova där en hel natt. Det är en väldigt skön plats att vara i.



Satt där och åt mellanmål med min man och våra ungar. Sicken gåva alltså.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar