måndag 24 juni 2019

Midsommar


Känner att jag ligger en hel massa efter i mitt bloggande. Inte för att det stör så många andra än mig.. Eller nja jag vet inte om det stör mig heller egentligen för jag har det så väldigt härligt dessa dagar och har ingen lust till att sitta här vid burken och knappa. Men nu har jag suttit och redigerat bilder i en och en halv timme och laddat upp dem för att sedan sätta mig ute i vår sköna trädgård och har tänkt skriva några små ord här.

Midsommar, vilken rolig dag. Vi hade inga särskilda planer annat än att jag var sugen på att baka en massa tårtor och klä in huset i blommor. Robin hade brandjour hela veckan så det fanns liksom inga planer på att åka bort, vilket faktiskt kändes väldigt skönt.
Mamma och pappa ville komma och vi bestämde oss för att göra en knytis här på gården. Sedan ville Robins lillebror och hans Rebecka stanna till, Robins storebror med familj fick lov att ändra sina midsommarplaner och undrade om de fick komma. Min bror och syster bjöd vi in och när vi fick höra att svärföräldrarna också skulle vara i trakterna bjöd vi hit även dem. Vilken lycka alltså! Vi blev en hel hop av nära kära.


En hel dag bestod av städ och fix, för vi ville inte gärna bjuda in en massa människor till ett stökigt hem. även om gästerna inte skulle bry sig så skulle vi det.


Midsommarafton med blommor i varje vrå.



Tycker en hel massa om denna fina väggvas som jag hittade på loppisdagen som jag hade med min faster Anna i början av månaden.


 Köket, vilket är den enda plats som jag tagit itu med fönsterputsningen hade fått klä sig i sina fina skira sommargardiner.


Lupinerna plockade mina döttrar och mor och far till mig.


"Sommaren skulle cykla omkull och skrapa knäna om det inte fanns pelargoner! " ett citat från Ernst Kirchsteiger från ett tidningsurklipp jag fått av en vän. Kan inte annat än att hålla med. Jag måste ha pelargoner och extra gärna mårbacka och bornholm.



Tänka sig vilket sommarväder midsommaraftonen bjöd på. Delvis kallt, men det gick att klä sig. Lite myggigt under eftermiddagen, men inte alls så farligt mycket.




Tjohej vad mat det blev när alla tog med sig lite ett och annat. Mums!






Maken iklädd brandjoursklädnad stod för allt grillat. Så mycket gott det blev! Och visst är han stilig min man!







Sedan var det min tur att glänsa, eller nja inte glänsa precis, men att få bjuda på smaskiga tårtor är så roligt. Minstlillan kallade den tårtan längst ner till vänster för jordgubbsblomman, vilket tycker jag passade väldigt bra. Hade tänkt att fota den rakt upp i från, men det blev visst aldrig gjort. Måste alltså baka den en gång till... Men neeej så tråkigt. Hehe.






Jag i mitt somriga förkläde och klänning som har blivit en tradition att ha just denna dag.


Efter att barnen ätit färdigt fick de alldeles vansinnigt med spring i benen och storkusinerna sprang i full galopp runt, runt i skogshägna med varsin lillkusin i vagn.



Gästerna droppade av efter att vi städat undan och det blev tillslut kväll. Robins bröder med familjer stannade över natten. Att få vakna till fullt av prat och lek under midsommardagen var en ren fröjd. Tycker mycket om att ha gäster som övernattar.

Midsommardagen bjöd på åskskurar och regn. Vi slappade inne. Barnen gosade allt vad de kunde med Robins yngsta bror och tjej som för ett tag sedan flyttat söderut och som vi inte träffar så ofta som vi skulle önska. Så det gällde att passa på.


En massa rester från gårdagen drog vi fram ur kylen till lunch och till efterrätt hackades en megastor fruktsallad.


Tjo hej, det var de två dagarna här hos oss Markséns i Skogshägna.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag är så tacksam över att vi fick komma. Tack för er gästfrihet.
    Var så besviken över att jag skulle jobba midsommar, men midsommaren blev ju en mycket lyckad helg.
    Mycket tack vare er.
    (Och fina gudstjänster fick jag också del av...)

    SvaraRadera