fredag 11 oktober 2019

Togethershawl


Fram, tillbaka, fram och tillbaka. Det mjuka garnet vävs runt varandra och detta växer sakta men säkert fram. Nu är den klar, min sjal. En sjal som funkar vid många slags väder, som inte killas och sticks, men ändå låter kroppen andas.






Tänk att jag lyckas att slutföra både ett och annat projekt. Håller just nu på att sticka ett par handledsvärmare till min mellanflicka, efter det ska jag plocka upp islandströjan som jag håller på att sticka till min svägerska. Den har länge legat och tittat längtansfullt på mig att få bli mer färdig. Det är bara så med många av mina stickningar, jag kan sticka som en galning på en sak för att helt plötsligt en dag bara lägga undan den, sedan kan den ligga där helt orörd i flera månader. Tills plötsligt då den upptäcks på nytt och får växa vidare.
Just av denna anledning vill jag aldrig ta några beställningar då det kommer till stickning. För mig startar det alltid med en längtan och tanke att jag vill sticka något till en särskild person. Frågar sedan personen i fråga om jag får det, men då är det alltid med premissen att det kan gå hur fort som helst att den blir klar, eller dröja lång tid.

Det känns roligt att ha denna sjal klar och jag har tänkt använda den flitigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar