torsdag 3 oktober 2019

Ullfilt


Hela försommaren kunde jag sitta ute vareviga morgon tack vare varma sköna ullfiltar. Det var många rätt kalla, blåsiga dagar i början på sommaren i år. Men jag älskar att sitta ute med min kaffekopp, höra ljuden från alla kryp och fåglar, vinden som susar, dofta på våren och sommarens dofter och känna solen mot min kind. Tänk vilken lycka att trots att luften inte var så kall så kunde jag sitta på min uteplats och ändå vara varm tack vare mina filtar. Det blev nästan så att jag blev lite besviken de sommardagar då det redan från tidiga morgonen var så varmt att någon filt inte behövdes.

Nu är det höst och de stunder solen inte lyser blir det fort kallt. Att vira en filt kringom sig gör utelivet åter igen så mycket gemytligare. Tycker om tyngden i ullfiltar och den svaga lukten av lamm.


Att dessutom få krypa in i en ullfilt som är så urtjusig som denna gör det hela än mer ljuvligt. Jag är vääldigt förtjust i prylar dekorerade med frukt, bär eller blommor och har både porslin, brickband, dukar, gardiner och plåtburkar med olika sådana mönster. Nu är jag ägare till min livs första filt. Den är från Floryd.se . Å jag är så kär i många av deras produkter och är nu löjligt stolt över att få samarbeta med detta underbara lilla företag. Kika gärna in på deras hemsida och kolla så mycket fint de har.



Lingontiden, då lingonen är mogna och redo att plockas, då luften är sval och klar är för mig en av de bästa tiderna på hela året. Jag tycker mycket om att plocka lingon på grund av vädret men också mycket för att bäret är så lättplockade och sköna att "strila" genom handen. Det är ett sådant fast och lent bär. Och vackert. Lingonsylt är en sylt som inte alls går att köpa som är lika god som den man tillagar hemma. Om den inte är hemmagjord kan jag lika gärna klara mig utan lingonsylt.
Så fint att få ha en filt med just lingon på.


Inomhus har jag gärna lite svalt än bolmande varmt. Tycker om att få vandra runt i kofta, stickade sockor och krypa ihop under en varm filt framför tv;n. Blir nästan, precis samma som under varma sommarmorgnar, lite besviken om det är för varm och jag måste sparka av mig tjocksockorna och lägga filten åt sidan.



Varmt te eller kaffe i fint porslin är också något jag älskar.


Mina tjusiga sommargardiner passar dessutom ju perfekt till den fina lingonfilten.




Med en bild på mina ringblommor som jag räddat in från frosten avslutar jag detta varma inlägg. Hoppas du har fått något fint att titta  på och njuta av.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar