tisdag 26 mars 2013

Ett hem



Storbror och jag har idag haft en liten äggmålarverkstad. Äggen blev mycket tjusiga må jag säga. Bilder på dem kommer senare. Av allt äggsmet blev det pannkaka och sockerkaka. MUMS!

Jag har så länge jag kan minnas varit väldigt förtjust i gamla saker. Tror bestämt jag skrivit om det förut, jo kika på; Fult-men-vackert.

Jag har alltid dragits mer till gamla lite småfula hus med konstiga vinklar och vrår än de nya moderna med stora öppna ytor. Förvisso kan jag nu se det praktiska i att ha nybygda hus, särskilt i städsynpunkt, men annars så nej gamla ska det vara. De tilltalar mig mycket mer.

Tycker om att stanna och titta på gamla öde hus. Det är något vemodigt och sorgligt över dem. Hus behöver människor som andas och bor i dem annars bryts de snabbt ner.
Det finns så mycket historia i ett hus. Huset är inte bara ett skydd mot vind och kyla, det är eller har varit någons hem. En plats de älskat och vårdat, där man har haft sin fasta punkt i livet. Eller också en plats man hatat, känt sig instängd i och velat på alla möjliga sätt bryta sig loss i från.

När jag står där och förundras och undrar kring det gamla öde huset skulle jag så gärna vilja få resa tillbaka i tiden och se hur huset såg ut i sina blomstrande dagar. Se människorna som levde i det, gardinerna i fönsterna och landskapen runt omkring. Tänk så häftigt.




5 kommentarer:

  1. Jag blir oftast lite sorgsen och samtidigt nyfiken på husets och dess invånares historia. Dessutom får jag alltid lust att renovera, pyssla om och flytta in. Alla hus behöver fyllas med skrik och skratt! (Eller som min käre systerson en gång tyckte att jag sa; skrik och skelett.) :)
    Elaka f

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant, så sant. Inget hus skulle stå obebott. Haha..ja ett och annat skelett i garderoben borde väl finnas om inte annat ;P

      Radera
  2. Jag älskar gamla ödehus. Det pillrar i mig av fröjd av både så´nt som är vackert och så´nt som är fult. Kanske blir jag ännu mer upplivad av det som är hiskeligt fult. Dags för en ny "Fulresa" känner jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa hiskeligt fula saker är bland det bästa! Ta gärna med mig på en "fulresa" någon gång, i sommar kanske?

      Radera
  3. Let's do it!! =D
    e f

    SvaraRadera