onsdag 5 mars 2014

Ytlig blogg?

Usch, jag känner att denna blogg på senaste tiden blivit allt för ytlig. När jag går tillbaka och tittar ser det ut som att vi lever ett så mysigt gemytliga liv. Vilket vi också ibland gör, men prefekt är det inte. Man kan få för sig att jag är en perfekt öm moder som alltid umgås med mina barn och är så där fantastiskt underbar hela tiden.. Jag skulle mer beskriva mig som en mor som gör så gott hon kan, vissa stunder lyckas jag riktigt bra, andra inte.
Jag skulle vilja skriva mer om mina tankar, men det tar lång tid och tar mer energi så det blir mest bara bilder nu mera då tiden inte räcker till.

Jag har funderat så mycket kring vad jag egentligen vill med min blogg. Jag känner en sådan tvetydig känsla till att blogga. Ena stunden känns det helt fantastiskt kul, andra fattar jag inte varför jag över huvud taget håller på med det.

Jag vill att min tro ska lysa igenom allt här på bloggen.

En orsak är att jag har så mycket lättare att skriva om saker än att prata. Det blir så lätt kortslutning i min aspergershjärna och mina tankar klipps av och glöms bort innan jag hunnit säga dem. Ja det är också en sak, jag har faktiskt Aspergers, vilket många som träffar mig aldrig skulle tro. Det är mycket lättare att prata om det här på bloggen än att försöka förklara det ansikte mot ansikte. Sedan internet kom in i mitt liv har jag haft det mycket lättare att hålla ett aktivt socialt liv än före. Det låter kanske lite konstigt, men så är det.

Att få en chans att visa alla sina foton är också en anledning. Att fota är bland det roligaste som finns och att ha ett ställe att få använda sina bilder på känns riktigt kul.

Jag vill också visa på en lite annan livsstil. Att visa på att pengar inte är allt, att pengar inte gör en långsiktigt lycklig. Jo visst är pengar ett nödvändigt ont, något man måste ha för att överleva. Jag och min man har valt att istället för att jobba jobba jobba för att tjäna så mycket pengar som möjligt valt att jag ska jobba halvtid så att jag ska få må bra och att barnen ska få vara hemma så mycket som möjligt.
Också att ett topprenoverat hem inte heller gör en lycklig. Jo till viss del, det gör det kanske mycket lättare att leva ur ett praktiskt perspektiv, men gör det dig lycklig i grunden. Jag vill visa på ett liv där vi finner lycka i det vi har här och nu.
Jag brottas ständigt med att vilja köpa och att inte köpa. Det är inte lätt, men vi försöker så gott vi kan.
 
En orsak till att jag har svårt för att blogga är för att jag hela tiden jämför mig med andra. Jag är hyfsat bra få att fota jo, men det finns så galet många andra som är 18 gånger bättre. Jag har lätt för att skriva, men det finns det också många andra som är så mycket bättre på att göra än vad jag är. Varför ska jag blogga och försöka visa upp mig som att jag skulle försöka vara så mycket bättre på någe vis?

Det är också så jobbigt att inte få se vad ni som läser har för reaktioner. Och är det någon alls som läser? Varför vill jag ha läsare? Ibland önskar jag att jag kunde nå ut till många fler och ibland inte till någon alls..

Det kanske lika bra att bara lägga ner och bara leva i det "riktiga" livet så att säga istället för att ha en del av livet här...
Eller så försöker jag satsa mer på bloggandet. Försöka hitta vägar ut till fler läsare, tror i och för sig inte att jag riktigt har självförtroendet för det..

Åh huga, jag tänker ofta alldeles för mycket.

12 kommentarer:

  1. Det är klart att det alltid finns de som är bättre på att fota, men man måste komma ihåg att det viktiga med de egna bilderna är att man har minnen förknippade med dem och att alla fotografer har sin egen personliga prägel och känsla fotografering. Ett mindre djuplodande råd är: Skit i vad andra tycker och ha kul med kameran i stället. Själv går jag obekymrat mer på känsla, än teknik när jag fotar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tänk att det är så roligt att fota och du har så rätt, hur bra man än skulle bli finns det alltid någon som är bättre. Det känns fånigt nog ibland jobbigt då någon ger mig komplimanger för mina foton, jag känner att jag inte riktigt kan ta till mig det då jag vet hur många andra det finns som tar så enormt fina foton (följer några bloggar som det ligger mycket bra fotografer bakom).
      Men som sagt, varför ska jag bry mig egentligen, jag är ju bara den jag är helt enkelt. Ska lyda ditt råd :-D Saknar dig förresten Sandra, synd att jag jobbade sist du var "hem".

      Radera
  2. Känner igen mig mycket av det du skriver och brottas med! Själv har jag dock kommit fram till att stor del av min bloggdrivkaft är att jag skriver för min egen skull. Dels för att det är skönt med en ventil, dels för att det är vansinnigt roligt och intressant att gå tillbaka och läsa tidigare blogginlägg! Kul att minnas tillbaka liksom... Hoppas du hittar din väg och trivs med det. Fortsätter du så kommer jag även fortsättningsvis titta in lite nu och då... :) Jag trivs nämligen här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar Gella, den gav mig verkligen drivkraft att fortsätta. Kände idag att jag kanske var lite fånig som skrev detta inlägg och hade tänkt radera det, men nu känns det helt annorlunda. Jag tror många brottas med just dessa tankar kring sitt bloggande. Vilket kanske inte gör det mindre fånigt, men ärligt.
      Roligt att du tittar in! KRAM

      Radera
  3. Hej, hej
    Jag vill bara i all enkelhet hälsa att jag läser din blogg. Jag tycker att du är grym på att fotografera (och arrangera) och det är roligt att få veta vad ni håller på med i skogshägna - fast jag tror knappt vi har pratat med varandra irl.
    Jag hoppas att du fortsätter med bloggen :-)
    /Miriam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Miriam! Oj vad glad jag blev av din kommentar, roligt att du tittar in! (Blir lite nyfiken på vem du är, för det låter ju som att vi i alla fall har träffats.)
      Jag kommer att fortsätta, det känns bara viktigt att stanna upp och tänka ibland.

      Radera
  4. Hej Petra! Jag brukar kika in här å tycker verkligen att du ska fortsätta med bloggen. De är kul att läsa hur du har det. Tycker inte alls att inläggen är ytliga, utan att du verkligen lyckas fånga å beskriva hur livet är. På många bloggar å sociala medier eftersträvas det att visa hur perfekt å lyckligt allt är, men vems liv är egentligen perfekt? Du delar med av lite av varje från vardagen, inte bara fina stunder. Du skriver ärligt vilket är befriande att läsa. Men måste säga att ni verkligen verkar ha det riktigt mysigt tillsammans :)
    Gillar blandningen mellan vardag, dina reflektionsinlägg (el vad man ska kalla dem) och dina bilder.
    /Stina från bf

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack finaStina för att du läser min blogg, det är så roligt att veta! Tack för dina ord, de gjorde mig glad!

      Radera
  5. Måste bara spara denna underbara pepp från fb;

    Fred Jonsson; Jag förstår att du grubblar mycket om hur du skall göra med bloggen Petra. Det här måste du ta ställning till men jag läser bloggen var dag du skriver och gläds över hur du skriver nästan som om du pratade med oss. Du är även en duktig fotograf med blicken för sevärda motiv i naturen men du kan även överraska oss som de skumma bilderna tagna med träd och buskar som skymde huset. Jag har själv epilepsi men min filosofi är att ingen sjukdom blir ett handikapp om man inte själv gör det till ett, lev livet Petra, blogga vidare om du vill men tänk på dig själv.

    Elisabeth Fahlman; Läser din blogg och jag har ibland samma tankar om min.
    Men för mig spelar det ingen roll om nån läser eller inte. Jag har kvar mina tankar och har fått rensa "pipe"n Att ha tankar kvar i pipe"n är inte bra. Vill få plats för det roliga också.

    Mona Bäckström; Du skriver fantastiskt bra! Nu har jag inte hängt med så länge, men det jag läst gillar jag stort!! Fortsätt tjejen!

    Susanne Nilsson; Jag tycker mycket om att läsa din blogg Petra men du ska ju naturligtvis känna efter själv hur du vill göra.

    Maria Wiksten; Gillar din blogg kram

    Helena Marksén; Jag uppskattar din blogg jättemycket. Den är mysig och inspirerande och många andra positiva adjektiv. Faktiskt den blogg som inspirerat mig mest (jag menar det verkligen) Hoppas du vill fortsätta att vara du, så där härlig å ärlig å underbar som just du är, och skänka glädja till mig å många fler. Men den tid då det oftare känns tungt tråkigt och oinspirerande för din egen del, ja Då kanske det är dags att överväga om det är dags att sluta blogga. För som tidigare kommentatorer skrivit, gör det för att Du tycker om det. Själv har jag alldeles för ofta allt för höga krav på mig själv å det jag gör, och tappar bort glädjen längs vägen eller glömmer att se det stora i det lilla ...Ja, kanske du anar va jag menar?

    Annika Nyman; Det är jätteroligt att läsa din blogg. Du är väldigt inspirerande. Jag tycker inte att du idealiserar alls utan snarare beundrar jag dig för att du vågar vara öppen och berätta att du inte alltid orkar eller känner att du räcker till. Jag är övertygad om att duär en fantastisk mamma och att dina barn är privilegierade som har er som föräldrar och får växa upp i Skogshägna. Fortsätt skriva och lägga ut bilder om du vill och orkar! Att kämpa med en osynlig funktionsnedsättning är också en stor utmaning men jag gillar också ordet funktionsmöjligheter. Vad skulle världen vara utan alla härliga människor som kompletterar varandra med sina personligheter, styrkor och svagheter. Önskar dig allt gott!
    /Kram

    Charlee Nyman; ville bara berätta att här i stockholm sitter en annan dold funktionsnedsättning (ja, alltså jag då) och läser din blogg ibland och ser hur det numera ser ut "hos farmor". och jag gillar det! så då vet du att den når hit i alla fall!

    Mari Burström; Visst finns det många som är bättre än dig på fota, blogga, skriva osv MEN det finns INGEN som är bättre på att vara DIG än vad DU är och det är DU o DINA tankar som förmedlas i ord o bild i bloggen !! Vi som läser vill möta DIG o vara delaktiga i din vardag av glädje o funderingar , bra dar o mindre bra dagar ! Du behöver inte jämföra dig med andra, för du duger så bra som du är Tänk inte så mycket....fortsätt att dela dina tankar, ord o bilder så blir vi nöjda

    Vill du inte blogga så gör inte det....känn ingen press

    Petra Marksén; Oj jag känner mig alldeles tagen då jag öppnar min fb och möter detta. TACK TACK för all uppmuntran!! Kände mig så fånig som skrivit detta inlägg, men nu känns det bara skönt.

    Therese Wikström; Jag är också väldans förtjust i din blogg

    Madelen Darmark; Håller med samtliga ovan!!! Det är så roligt att följa er som vän och moster! !! Jag har liksom lärt känna dig bättre synd om dig som inte lär känna mig på samma sätt kram

    SvaraRadera
  6. Du ska bara veta va lika vi är varandra kära syster, vi båda är bra på att utrycka oss genom att skriva och vi båda har vuxit enormt av de. Du är grymt bra på att fota, foton jag lägger upp är int så bra, men de gör int så mycke :) är gla för de lilla ja kan skrapa ihop.

    Tack för att du är du min fina syster ;) Du betyder enormt mycket och som liten va du då som också nu en som ja ser upp till mycket. Så fortsätt skriva om du vill, de är så roligt att lära känna dig genom ditt skiv och fina bilder. Det är genom din blogg och cellgruppen jag har lärt känna dig mer på djupet.

    SvaraRadera
  7. Jag är en lite sporadisk läsare här på din blogg, därför kommer min kommentar här långt efter detta var skrivet, men jag vill också uppmuntra dig att fortsätta skriva och dela med dig! Jag är en sån som läser alla inlägg efter typ två månader, sträckläser liksom ;) Älskar att du delar med dig av allt, helg och vardag, verkligheten. Och hemma för mig. Den här bloggen är som en fläkt från min barndom för mig att få se alla bilder från de där härliga platserna som vi också lekte på som små! Och jag tycker det ser så fantastiskt mysigt ut i ert hem och med era fina barn. Ibland tänker jag också att det är dumt att jag gör det jag gör, som är att dansa. Det finns tusentals asgrymma dansare där ute som är mycket bättre än mig, har bättre förutsättningar, är vigare, yngre, coolare... Men, jag dansar ändå, för att jag på nåt sätt känner att det är där min plats är. Jag tror du har en viktig plats här i bloggvärlden, så länge du vill och tycker det är kul. Jag, även som sporadisk läsare, blir jätteinspirerade av din blogg! Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Catrin! Du ska bara veta vad mycket denna kommentar betyder för mig! TACK!!

      Radera