onsdag 24 juni 2015

Doft av rabarberkräm och nygräddad banankaka



Denna regniga dag började jag och minstlillan med att få frukost på säng. Minstlillan bröstmjölk och jag choklad och smörgås som jag fick av maken och storasyskonen. Sedan låg vi kvar i sängen medans storasyskonen sprang ner och såg på sommarlov på tv. Klev inte upp förrän klockan närmade sig tio.
Älskar de soliga dagar vi haft haft den senaste tiden, men jag känner mig inte alls ledsen för denna regniga. Det är mysigt att få höra regnet droppa mot fönsterblecket och få hinna göra lite innesaker.   


Visst vore det roligt att ha en gammal lite nött köksvåg, men jag känner mig ändå glad för min fina röda som maken köpt till mig på Jula.


Rabarber, både vackert och gott!



 Medan sommar i P1 spelades på radion hackade jag rabarber och gjorde en efterlängtad rabarberkräm. Rabarberkräm, det är sommar för mig. Det är ju så ljuvligt gott.



Bakade sedan en banankaka (sitter just nu och mumsar på en nygräddad varm bit av den). Bakade den efter min bästa vän Elinas recept. Den är såå god. Av kärlek till min man så hoppade jag att blanda i hackad choklad, men det är minst lika god utan som med.


Hundkex, en favorit bland ängsblommorna.

Det doftar nu gott i hela huset av rabarberkräm och nygräddad banankaka. Som sagt, någon regnig dag här och där är inte så tokigt.

2 kommentarer:

  1. Låter underbart. Man blir riktigt sugen på allt gott.
    /Heléna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag och min man har redan glufsat i oss nästan hela banankakan. Det är nog tur att det inte finns nybakat så ofta i vårt hem ;-P

      Radera