lördag 13 juni 2015

En premiärdag


Härom dagen provade vi på att frysa egen saftglass. I en av glasburkarna med hemmagjord saft som jag fick i födelsedagspresent var det blåbärssaft, vilket passade helt ypperligt som isglass.
Jag brukar fundera kring vad det egentligen finns för grejer i köpes glass. Färgämnen, stabiliseringsmedel och vad det nu kan finnas. Det känns lite bättre att stoppa i sina barn hemmagjord glass. Särskilt om sommaren då glassätarmängden ökar rätt så drastiskt.


Denna dag började solig och vacker och fortsatte faktiskt sedan så. Dock vandrade det stora moln lite nu och då över himlen och det blåste till lite nu och då med kalla vindar. Men i det stora hela så var det bra.


Åååh en sak jag verkligen saknar här i skogshägna är blommande träd. Men man kan ju alltid gå till andra som har och njuta lite granna. Dessa fina körsbärsblommor sitter på mor och fars fina lilla körsbärsträd.



Det känns lite tragiskt att det ska måste gå ända till mitten av juni innan det blir "barfota i gräset premiär". Då inte värmen visat sig så får det helt enkelt bli så. Jag älskar att få känna gräs under fötterna och hoppas att ändå värmen ville komma lite mer ordentligt snart.

Minstlillan har avverkat tre premiärer idag. Åka på cykeltur, gå på loppis och vandra ut i skog och mark för att äta picknick. I och för sig sov hon sig igenom alla tre, men ändock.


På loppisen köpte jag bland annat denna förunderligt (ful)fina orangekjols beklädda turkosa elefant för en tia. Inte illa och tänk den kan faktiskt dansa :-D.


2 kommentarer:

  1. Hej, är ny här via Kammebornia, ville lämna en liten hälsning. Din blogg ser fin ut, jag har också en liten en :) Nu ska jag läsa vidare hos dig. Trevlig helg!

    SvaraRadera