måndag 6 juni 2016

Min egen stund


Jag tycker mycket om att åka iväg på små egna äventyr. Att ta bilen och åka runt här i trakten, stanna var jag vill, strosa runt och fota. Efter att ha varit ensam (alltså utan Robin) många långa stunder med barnen tog jag mig en kväll en sådan sväng.



Det är så häftigt att se på bäverns verk. Man kan nästan inte fatta hur starka tänder de har.



Vackra fina midsommarblomster blommar här och där.


Har länga velat gå ut i skogen och ut på en liten myr någon kväll, nu tog jag chansen. Vilket ljus, vilka färger, vilka ljud och vilka uuunderbara lukter. Dessa ulliga, gulliga är så fascinerande, nästan som små pälsdjur.




Vilken plats!


 Sedan satte jag mig i bilen igen och åkte vidare genom skogen på smal gropig väg med högt gräs i mitten, ut på den stora asfalterade vägen, genom byn och ut över fält, ängar och öppna vyer på grusade vägar, genom vacker björkallé, in i skogen igen och till sist till den vackra Hakatjärn.



Det är nästan svårt att se om blomman står i vattnet eller i himlen.


Här stannade jag länge. Vandrade runt, satt stilla, lyssnade, tittade, luktade, fotade, lät solens strålar värma mitt ansikte.




Hade gärna vandrat över till klipporna på andra sidan, men spången kändes aningens för ostabil.. Eller "har tagit sig vatten över huvudet" kan man också säga..



Vattnet ser ut som len sammet.


Efter att solen letat sig ner bakom träden satte jag mig åter i bilen och begav mig hemåt. Mycket, mycket mer harmonisk och avslappnad än då jag gav mig av..

1 kommentar: