måndag 19 december 2016

Helgens bestyr


Helg! Efterlängtade helg! Lördagen hade inte många planer inbokade, förutom att sova länge, äta frukost länge och gå i nattkläder till lunch, minst.


För första gången på flera veckor löste vi melodikrysset, så efterlängtat.


Storbarnen fick frukost i vardagsrummet och se på barnkanalen.


Sedan blev det tid att ta fram krubban, det hör som till helgen innan jul. Nattlinnebrudarna satte dit den som är gjord av magneter. 


Sedan fick den oerhört fina krubban, jag och Robin köpte tillsammans för några år sedan, komma fram ur sin låda. Jag tycker den är helt underbar.



Ja se själv, är den inte ljuvlig.

 

Den enda "stora" plan vi hade för lördagen var att hugga årets julgran. 






Vackert är det minsann ute. Stora delar av utflykten var så härlig som den kunde bli. Vacker natur, frisk luft, dagsljus och glada utforskande barn.
Andra delar av utflykten var mindre idyllisk med ett stort barn som först vägrade att följa med ut, gav med sig till slut, hade jätteroligt och for runt i skogen tills plötsligt all energi tog slut och modern fick släpa hem den 20 kilos tunga barnakroppen. En liten en som har för korta ben för att gå själv i skogen, men som vägrade att bli buren och lixom ålade sig som en mask i famnen för att få komma ner till marken och stå på sina egna ben, men stup i ett ramlade för att terrängen inte var som önskat.




Nu står den i alla fall i vårt hem överööööst med pynt, precis som det ska vara.


Hihi, hm nja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om vår lilla gran, men oerhört gott luktar den i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar