onsdag 14 december 2016

Julpynt och julgott


Jag vet inte om det är jag som är mer uppmärksam på den, eller är det inte så att himlen är ovanligt färgsprakande denna höst/vinter? Jag vet inte hur många morgnar och eftermiddagar som den målats av alla magiskt vackra gula, orangea, rosa och lila toner.  Otroligt vackert är det i alla fall. Magiskt är ordet.

I morse var himlen också magiskt vacker, men denna gång var det månen som stod för det absolut vackraste. Rund och stor. Men jag hade ingen tid att stanna och fota, för vi hade bråttom ner till byn för att se på förskolans fina luciatåg.  


Här står två fina lucior och jättebra vänner.


 Emylinda är ofta så sugen på att pyssla. Som minstlillan är nu för tiden är det inte så lätt att hitta tid att sitta ner och pyssla. Hur man än gör klättrar hon upp och sliter och river i allt man har tagit fram. Men den lilla stunden hon sover då får man passa på. Här om dagen gjorde vi några fina pappersänglar sm vi tänkt pynta granen men då det blir dags.



Det var ju riktigt kul faktiskt och fina blir de.


Efter allt kransbindande till julskyltningen var jag spyless på det. Snopet nog så såldes ju alla vi gjort, så det blev ingen över till mig. Men härom natten knåpade jag till en. Ytterdörren ser ju nästan naken ut utan en krans, nu blev det mycket bättre. Den blev dock lite oval, haha, men det får duga ändå. Jag tänker då inte göra en till under detta år.


Tycker att det är så fint att blanda olika barrträd, det blir som vackert och lite busigt på något vis. Har pyntat kransen med små julgranskulor som jag sydde fast med nål och tråd. 


 Inne börjar tomtar dyka upp lite här och var.


Men ännu är allt julpynt inte framme än. Hihi. 


Har testat att göra lite julgodis som jag aldrig testat på att göra förut. Mina tjejer från min husgrupp fick bli testpersoner. Ingefärskolan blev riktigt smaskiga. Svårt att hålla tassarna ifrån dem.


Marmeladgodisarna med. 



Fick ett sådant jättefint förkläde av min vän och faster, Ulrike igår. Passade på att fota mina lussebullar med det på. Tyget påminner faktiskt om tapeten som mina föräldrar hade i sitt kök när jag var liten. :-)



Denna fina fick jag av en till mig annan kär faster, Anna i somras. Jag tycker den är helt underbar, men jag kommer nog aldrig att våga tända den. Men den är ju fin som den är ändå. Skulle vilja dränka in varje liten vrå av rött och grönt numera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar