tisdag 1 december 2015

Det blev 1.a advent ändå

 Av någon anledning fungerar jag så att då jag som mest behöver inspiration och arbetsglädje, då infinner sig den icket. Det är mycket störande att då jag bara har en stund kvar tills det att jag ska ha klart saken, eller just innan jag ska åka någon stans, eller just innan det är dax att gå att lägga sig.. Då, DÅ kommer idéerna, skaparlusten, inspirationen, arbetslusten. Då är det ju påtok för sent. Jag vet inte hur jag ska göra för att komma i fas med det. Jag älskar jul och allt därtill, men jag hoppas inte att detta år blir ett år då julinspirationen kommer i januari..

Här hemma har det grottat ihop sig något så alldeles förskräckligt. Hade en liten plan att det skulle vara så där adventsmysigt och fin här hemma till 1:a advent. Men det blev helt och hållet tvärt om och jag har hållit tummarna varje morgon att ingen skulle få för sig att få för sig att vilja komma hit och hälsa på.

Trots det så har vi haft en riktigt mysig första advents helg. Av någon anledning så verkar barnen och maken inte så brydda av det enorma stök i vårt hus, utan det är mest bara jag som mått dåligt av det. Vi kokade tomtegröt till lunch på söndagen och åt julskink/korv mackor till. Städade av köksbordet, dukade fint och tände under andaktsfull stämning det första ljuset.

I går städade jag och lillan vårt sovrum (tog heela, hela eftermiddagen) så nu finns det i alla fall ett litet hörn i huset som är adventsfint. Bara att mata sig vidare genom rummen..
Här kommer några suddiga bilder från hemmets lugna vrå. (Valde att inte ta med de stökiga delarna.) På sista bilden får ni se en liten bit av vår senaste tillskott i familjen. En underbar liten Gordon som är typ världens snällaste och finaste.







P.s. Kransarna såldes i ett jehu. Så kul! Vi fick bara några "över". Men man blev allt bra kall av att stå ute i kallblåsten i fyra timmar, inte ens en varmdusch gjorde att värmen i kroppen kom åter.. Ds.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar